U kragujevačko tržnom centru “Plaza”, u Areni Fan Factory održan je prvi Megafon Fest, povodom godišnjice rada emisije Megafon Music.

Datum: 29. mart 2013.

Mesto: Arena Fun Factory, Kragujevac

Kao gosti ekipe Megafona, a i u ulozi reportera portala Remix Press, našli su moja malenkost i Janko (Za Dž).

Očekivano je bilo da ovo bude odlično slavljeničko veče. Program je počeo oko 22 časa. Voditelji emisije su poželeli dobrodošlicu posetiocima, a zatim su uvodni minuti Festa pripali staroj školi kragujevačkog hard rock-a, bendu Castoria. Vrlo zanimljiv instrumentalni sastav Špajz je nastupio drugi, pred solidno popunjenom Arenom. Na sceni su ih smenili članovi benda Epilog, svirajući kragujevačkoj publici omiljene pesme Osvajača, ali i svoj singl “Ti nisi ti”.

Prepuna Arena, odlična slavljenička atmosfera, kako u publici tako i među organizatorima.

Na bini je LUR. Kragujevački pankeri su ispržili nekoliko svojih hitova i, naravno, poslednji singl “Umirem da znam”. Publika je uglavnom pevala zajedno sa Cipijem.

Naredni bend bio je ZAA. Ovaj bend je zaista produkcijski savršen. Svirka je bila odlična. Tamara i Sanja su pevanjem oduševile Kragujevčane.

Nakon njih usledio je još jedan bend koji predvodi ženski vokal – Darkshines. Bend ima novu pevačicu koja se odlično snašla i uklopila u bend. Još jedan dobar nastup, a onda je usledio bend koji zasluženo privlači mnogo pažnje.

Ponovo okupljeni Thimble, pojačan gitaristom i producentom studija “Wild Cat”. Thimble je bend koji bi svako trebalo da posluša uživo, bez obzira na muzička opredeljenja. Žanrovski je teško svrstati bend, ali može se reći da je to Hard Core energija sa pozitivnim i nasmejanim izvođačima na bini! Vokal koji je non stop u melodičnom “screamu” prenosi pozitivnu energiju u neverovatnim količinama.

Za kraj večeri tu su bile i najveće zvezde ovog festa – Čovek bez sluha. Pankeri, koji iza sebe imaju zavidnu karijeru, su doveli atmosferu u Areni do usijanja. Miki je čestitao oranizatorima rođendan i poželeo ih još hiljadu. Već ludačku atmosferu, dodatno je začinila rečenica benda ČBS, usled sitnih tehničkih problema: “Tonac gasi monitore na bini i idemo dalje”. Trebalo je odabrati pesme za tako kratku satnicu, obzirom da ih ČBS ima na pretek. Izbor je pao na: “Gotovo je”, “Superheroj”, “Ništa mi staro ne nedostaje”, “Daleko blizu daleko”…

Propusta u organizaciji skoro da nije ni bilo. Cene su bile pristupačne, a posetioci su mogli da kupe i majice Megafon Festa i proizvode bendova na ulaznom štandu. Ulaznice su bile rasprodate, a mnogo ljudi ostalo je ispred Arene.

Do narednog Megafon festa, uživajte u fotografijama, a organizatori su se potrudili da celu manifestaciju isprate sa 5 kamera, pa se uskoro očekuje i snimak.

 

Tekst: Milan Savić

Fotografije : Janko Ćirković i Tamara Ristić

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.