Foto: Marina Pešić

Sada već tradicionalno Amira Medunjanin je svoju godišnju turneju završila u Novom Sadu.

Foto: Marina Pešić

Koncertima 22.12. i 23.12. u novosadskoj sinagogi sevdah diva je takođe stavila tačku na godinu u kojoj je proslavila 20 godina karijere. Adekvatno uparen muzički pravac sa monumentalnim ambijentom koji je takođe poznat po vrhunskoj akustici, bili su prava atrakcija za muzičke sladokusce i ljubitelje sevdalinki.

Foto: Marina Pešić

Amira je nastupila u pratnji violine (Leopold Stašić) i harmonike (Antonio Vrbički), momaka koje је ona na početku oslovila sa “maestro”. Kako je koncert odmicao, bilo je jasnije zbog čega su obojca dobili takav nadimak. Odmah nakon uvodne pesme Amira je na šarmantan i šaljiv način pozivala publiku da peva zajedno sa njom.

Foto: Marina Pešić

Uvek šarmantna i zanimljiva, Amira je i ovaj put između pesama pričala anegdote iz života i profesionalne karijere i tako još jednom pokazala svoju spontanost i bliskost sa publikom. Tokom nastupa smenjivale su se tužne i vesele pesme, a trio je briljirao u svakoj. Izvedeno je puno autorskih pesama, ali i obrada autora kao što su vanvremenski hitovi Silvane Armenulić ali i mnogih drugih.

Foto: Marina Pešić

Nakon nepuna dva sata programa, zadovoljna publika glasnim aplauzom ispratila je Amiru i muzičare sa bine, ali i velikim ovacijama vratila nazad kako bi izveli još jednu pesmu. Možemo reći da je na ovaj način publika pokazala da je Amira u Novom Sadu uvek dobrodošla.

Foto: Marina Pešić

Mihajlo Blagojević

Foto: Marina Pešić