Glasni i žestoki, varaždinski Evokersi pod ovim imenom su se okupilii 2012. godine i gotovo slučajno, od session projekta starih prijatelja, postali koncertna atrakcija koja se pretvorila u ambiciozan autorski bend.

Od početne ideje – prizivanja duhova rock’n’rolla sviranjem garažnog rocka, odakle i ime bendu, The Evokers, ipak se nisu mogli odupreti zovu stvaranja vlastite muzike. Sastavljeni su od iskusnih rock delatnika sa respektabilnim autorskim, sviračkim i diskografskim iskustvom.

Rezultat tog nagona je i “Out to Sin“, autorski 6-track EP u izdanju nezavisne etikete “Timebomb LDN Records“ iz Londona, oko koje se polako, ali sigurno okuplja nova regionalna garažna scena.

Album je, u skladu s DIY tradicijom, snimljen uživo, u studiju gitariste, snimatelja i producenta Danijela Ivankovića i zbog toga verno prenosi svu snagu, žestinu i beskompromisnost kojom bend osvaja na pozornici.

The Evokers su: Siniša Kolarić (vokal, usnjak), Hrvoje Horvatić (gitara, farfisa), Petar Čavlović (bubnjevi), Danijel Ivanković (gitara) i Matija Horvatić (bas).

Foto: Darija Turina