Foto: Filip Trezner

Dugoočekivano rođendansko slavlje Vatre ispunilo je, pa i premašilo sva očekivanja publike koja je u petak uveče ispunila Malu dvoranu Doma sportova.

Dve decenije benda i izlazak novog albuma ‘Nama se nikud ne žuri’ na sam dan koncerta, svakako su obeleženi na najbolji mogući način; fantastičnom svirkom, jednog od najboljih hrvatskih live bendova, tokom koje su žestoko i suvereno prokrstarili kroz sve faze svoje karijere, začinjene vrhunskom produkcijom zvuka, svetla, video projekcija, te pirotehnike.

Foto: Filip Trezner

Kako i priliči, na svakom rođendanu treba pozvati i goste, a ovoga puta su se odazvali Massimo, jer bez zajedničkog izvođenja velikog hita ‘Nama se nikud ne žuri’ ovakva fešta nije ni mogla proći. Slavlju se pridružio i Damir Urban, s kojim je Vatra izvela sad već kultni ‘Tremolo’, kao i njegov hit ‘Mjesto za mene’ te Antonija Šerić – Tonka iz Pavela, koja je s Ivanom podelila vokale u rockerskoj himni ‘Ima li budnih’.

Na samom početku koncerta, tokom pesme ‘Gorim’, publika je uživala u odličnoj pirotehničkoj scenografiji koja je na najbolji mogući način zaokružila izvedbu. Usledio je aktustični set za koji su odabrane predivna ljubavna pesma ‘Želim biti ti’ i ‘Eskim’. Aktuelni singl ‘Sve je tišina’ pratila je koreografjia dveju plesačica, a na nju su se odlično nadovezala još dva singla s aktuelnog albuma ‘Sekvoje’i ‘Ukleti Holandez’.

Foto: Filip Trezner

Na pozornici su se vatrenoj ekipi pridružili Stipe B. Mađor član Pavela i Kawasaki3P te gitarista Pavle Miholjević (ex Svadbas), koji uz Juru Ferinu potpisuje produkciju albuma ‘Nama se nikud ne žuri’.

Publika je bila fenomenalna, uživala u svakoj minuti rođendanskog koncerta koji je kraju priveden uz ‘Bilo je dobro dok je trajalo’. Naravno, izvrsna atmosfera nastavila se i tokom prvog bisa uz ‘Tango’ i ‘Rusku’, a za definitivni kraj na drugom je bisu, sada već tradicionalno, izvedena ‘Vrati se’, originalno objavljena na debi albumu Vatre.

Članovi benda puni su utisaka, a Ivan je o rođendanskoj proslavi rekao: „Koncert u Domu Sportova ispunio je sva naša očekivanja. Neizmjerno sam zahvalan našoj publici koja nas prati i bez koje proslava 20. rođendana ne bi bila proslava! Baterije su već napunjene pa krećemo u nove radne pobjede, jer dvadeseti se rođendan, u našem slučaju, slavi kroz čitavu 2019. godinu”.