Veče posvećeno Milanu Mladenoviću i grupi Ekatarina Velika, održaće se 5. novembra u SKCNS Fabrici od 21 čas.

Na događaju će biti otvorena izložba pod nazivom “Poslednja pobuna” autorke Goranke Matić u produkciji Doma Omladine iz Beograda čiji producent je Dragan Ambrozić.

Posle otvaranje postavke održaće se i koncert benda IQV. Na otvaranju izložbe biće i organizovano stručno vođenje kroz postavku koju će raditi autorka izložbe Goranka Matić.

“Poslednja pobuna” se bavi svojevrsnim dokumentima jugoslovenske rok i pank scene osamdesetih godina prošlog veka, fotografije koje čine ekskluzivni materijal koji Goranka Matić do prvog postavljanja nije predstavljala javnosti.

Izložba fotografija obuhvata tri karakteristične situacije cele scene, u kojoj su se svi akteri našli pre ili kasnije, a to su koncerti, fotografisanje za medije i privatne situacije. Sastavni deo izložbe je dokumentacija koja se odnosi na popis materijala (bedževa, ploča, fanzina…), koji je inspektor Blanuša tada zaplenio muzičaru i autoru prvih pank fanzina u Beogradu Đorđu Gvidu Obradoviću.

Ova izložba predstavlja i svojevrsni dokument o jednoj posebnoj energiji karakterističnoj za osamdesete godine. Postavka fotografija koja je premijeru imala tokom decembra 2007. godine u Magacinu u Kraljevića Marka br. 4, izazvala je ogromno interesovanje javnosti i veliku medijsku pažnju, te interesovanje publike širom zemlje, što još jednom potvrđuje koliko je tema kojom se bavimo iznova aktuelna.