PODELI

U petak 22. marta u Velikoj sali Doma kulture Studentski grad sa početkom u 21h održaće se veče Flamenka. Ulaz na koncert je besplatan.

NICOLAS Y LA BANDA FLAMENCA
ENTRE DOS MUNDOS

Nikola Matović okupio je za ovu priliku značajne umetnike iz Srbije kao i flamenko pevačicu iz Hrvatske kako bi publiku još jednom oduševio kao i 2010. godine kada je nastupao kao predgrupa Paco de Luciji na Gitar Art Festivalu.

Diplomirao je klasičnu gitaru na Conservatorio Superior De Liceo De Barcelona u klasi profesora Jauma Torrent-a, 2000. godine. Od 2003. do 2004. formira u Beogradu sopstveni studio za muzičku produkciju. Ostvaruje saradnju sa mnogobrojnim domaćim i stranim umetnicima kao što su Petar i Dragi Jelić, Yu Grupa, Madam Piano, i Flamenco Dancer Antonio De Castillo, s kojim je 2004. održao premijeru predstave “Sin Fronteras” u Sava Centru. Kreće na turneju Novi Sad (Spens), Beograd (Narodno Pozorište).

Matović nastavlja da ostvaruje brojne saradnje sa mnogim domaćim i svetskim umetnicima, od kojih je najnovija sa hrvatskom pevačicom flamenka Nina Flamenca, organizatorkom prvog flamenko festivala na Balkanu, a koja je svoju karijeru započela u kultnom Jazz klubu Boška Petrovića, nastavivši sa daljim usavršavanjem u Madridu, u poznatom flamenko centru Amor de Dios.

Osim prepoznatljivih autorskih dela, publika će moći da uživa i u tradicionalnom flamenko plesu Dragane Dojčinović, Isidore Ganguli, Nikoline ŠaŠić i plesačicama flamenco škole Nuestra Luz,  kao i u originalnim aranžmanima Nikole Matovića, kome će se na pozornici priključiti i Shojkacajon, Puba – latin percussion, Nikola Usanović – bass i Vladimir Milenković – piano.