Postojati decenijama nije mala stvar. Ostaviti trag na sceni i održavati popularnost više od 30 godina je svakako za pohvalu, a Galija se time može pohvaliti.

 

 

Kao završnica rođendanskog slavlja koje traje već dve godine, dugoočekivani veliki koncert u rodnom gradu Nišu Galija će održati 08. marta u dvorani “Čair”.

Turneja “Galija još uvek sanja“, koja je započela rasprodatim koncertima u beogradskom Sava Centru još pre dve godine, a kojom ovaj bend obeležava 35 godina karijere, završiće se velikim spektaklom u niškoj hali Čair, gde je Galija prvi put zasvirala još davne 1988, a 1998. tu je snimljen i koncertni album “Ja jesam odavde” (1998).

Posle nekoliko godina kantautorskog staža, pevajući uz akustičnu gitaru i usnu harmoniku, Nenad Milosavljević je okupio rok grupu za potrebe pozorišne predstavi “Treća polovina” amaterske pozorišne družine iz Niša. Dogovor o osnivanju grupe pao je u kafani “Galija” poznatom okupljalištu gradskih umetnika i boema, a prva proba je održana 4. januara 1976. godine u Domu kulture Niša.

Posle pobede u Zaječaru, Galija je objavila niz progresivnih-simfo rok albuma “Prva plovidba” (1979), “Druga plovidba” (1980) i “Ipak verujem u sebe” (1982), pridobivši publiku u Jugoslaviji pesmama kao što su “Gospi”, “Decimen”, “Burna pijana noć”, “Još uvek sanjam”… Slede “Bez naglih skokova” (1983), “Digni ruku” (1986), i trilogija albuma “Daleko je sunce” (1988), “Korak do slobode” (1989) i “Istorija, ti i ja” (1991), na kojoj bend sarađuje sa stihopiscem Radomanom Kanjevcom. Galija osamdesetih sve više ide ka srednjestrujaškom zvuku, i ulazi u ligu najpopularnijih rok grupa Jugoslavije, posebno zahvaljujući hitovima poput “Skadarske”, “Truba”, “Da li si spavala”, “Da me nisi”… Bend opstaje uprkos čestim promenama postave i posebno teškim devedesetim godinama, izbacivši albume “Karavan” (1994), “Trinaest” (1996), “Voleti, voleti” (1997) i “Južnjačka uteha” (1999). Posle CD-a “Dobro jutro, to sam ja” (2005), konačno je stigao i aktuelni album “Mesto pored prozora” (2010), sa koga su singlovi/spotovi naslovna pesma i “Zločin i kazna”.

Ulaznica za koncert Galije košta 600 dinara i može se naći na prodajnim mestima:

Vintage shop (Davidova 9 – kod Sinagoge)

Music House (Generala Milojka Lešjanina 12 – kod Simfonijskog)

Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje)

CD Sound (Novi podzemni prolaz)

Eventim – Niš:

Astours – Obrenovićeva bb – PC Gorča,

Astours – Bulevar Nemanjića 87,

TA “Big Star” – Cara Dušana 65,

City Radio – Voždova 114/3,

Knjižara Delfi – Voždova 4,

Mladinska knjiga – Obrenovićeva 42 – TPC Forum,

Fun travel – Obrenoviceva bb – PC Gorča,

Lasta Niš – Aleksandra Nenadovića 8,

Travego – Cara Dušana 37,

Win Win Niš – Obrenovićeva br. 80,

Win Win Niš – Cara Dušana 35,

Win Win Niš – Prijezdina 16.

Cena ulaznice će biti promenjena na dan koncerta. Početak je u 20h.

https://www.youtube.com/watch?v=hyRtRLoWwSg

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.