„Teško je biti ful kad si kul ” je stih benda Hladno pivo i zaista jeste tako. Osim ako nisi Hladno Pivo i ako ne nastupaš u Novom Sadu 8. oktobra 2022. godine sa početkom od 21 čas u Hali 2 Novosadskog Sajma. Obeležavajući tri i po decenije rada, Kekin i ekipa održaće koncert u Novom Sadu u okviru ovogodišnje turneje „35 za 35”.

Prema rečima organizatora, prisutna publika će biti svedok velikog zvučnog, vizuelnog i koncertnog spektakla. Hladno pivo, na čelu sa svojim frontmenom Miletom Kekinom, tri decenije od izlaska prvog albuma ostaju prepoznatljivi, upečatljivi, ali i dragi publici zbog beskompromisnosti, iskrenih i upečatljivih stihova u kojima nema mesta kalkulaciji. Takođe, ono što je prepoznatljivo ovom bendu jeste zadržavanje stare publike i njihovo zajedničko sazrevanje, ali i pridobijanje novih poštovalaca rokenrol muzike koji danas, u 21. veku odrastaju uz muziku i tekstove Hladog piva.

„Ono što možemo da očekujemo je energičan, iskren i veliki spektakl koji će sigurno ostati upamćen kao jedan od najvažnijih koncerata Hladnog piva u našem gradu o kojem će se pričati mnogo posle samog događaja. Pesme: Jednim osmijehom, Pitala si me, Ne volim te, Ezoterija , Biološki sat, su samo neki od hitova koje ć su pokazali da rok muzika nije isključivo stvar 20. veka, nego da se definitivno tiče i današnjeg vremena u kojem živimo i da će ih publika i to veče sa uživanjem slušati i pevati”, navodi se u saopštenju.

Hladno pivo je bend koji je za 35 godina karijere uspeo iz albuma u album da sazreva i postaje kvalitetniji, kako muzički tako i tekstualno što je zaista retkost na našiim prostorima, s obzirom na to da bendovi uglavnom posle naglog uspeha, doživljavaju i nagle padove. Sa bendom Hladno Pivo, situacija nije bila takva. Već upravo obrnuta, posle uspeha, dolazili su još već uspesi; pune koncertne sale i dvorane, eminentne nagrade iz čitavog svega kada je u pitanju muzička industrija.

Novinarka Dragana Prica Kovačević će primetiti u tekstu u kojem će pročešljati čitavu diskografiju benda, da su u više od tri decenije postojanja uvek bili na pravoj strani, i da su se uvek borili protiv opštenarodne apatije U više od tri decenije postojanja mogli bismo reći da je Hladno pivo uvek bilo na pravoj strani i da se uvek borilo protiv opštenarodne apatije.

Ovoga puta borba protiv opštenarodne apatije se nastavlja u Novom Sadu, u Hali 2 novosadskog sajma, prostoru koji sve jače biva iscrtan na mapi rokenrola kada su u pitanju dešavanja i koncerti. Hala 2 koja je do pre samo nešto više od godinu dana bila prepoznatljiva po rejv žurkama, od nedavno uspeva ga ugosti neke od najvećih imena sa muzičke scene na Balkanu; Leb i Sol, Atomsko Sklonište, Edo Maajka, Letu Štuke… i brojni drugi, među kojima će za kratko vremena biti dopisano i Hladno Pivo, kao jedno od najznačajnijih izvođača sa prostora bivše Jugoslavije.

Ono što predstavlja još jedan kuriozitet je to što je za najveće poštovaoce Hladnog piva osmišljen i fan pit, u kojem će ljudi moći da komuniciraju sa svojim muzičkim herojima, ali i da iz nešto ekskluzivnijeg mesta prisustvuju pomenutom muzičkom spektaklu.

Ulaznice za koncert se mogu nabaviti putem sajta GIGSTIX i to u pomenute dve varijante; parter, u iznosu od 1200 dinara, i fan pit u iznosu od 1700 dinara.