PODELI
Foto: Nemanja Đorđević

Prošlo je tačno dvadeset i dve godine od trenutka kada se u diskografskom sazvežđu pojavio prvi album “Velikog prezira” istoimenog naziva. Usledili su albumi koji su u mnogome pomogli bendu da definiše jedinstven muzički izraz neuporediv sa bilo kojim bendom na ovim prostorima, čuvene “Brazde”, “Ruka bez povratka”, “Nikadjekraj” i poslednje izdanje koje je bend objavio EP “Svetlost i dim” u decembru 2012. godine.

Sa jedne strane inteligentan, odmeren, poetičan, a sa druge strane raspojasan, razbarušen i beskompromisan… Inteligentni tekstovi, jedinstven pevački stil ovde su praćeni majstorijama gitarskog trojca i gravitacionim bravurama na bubnju. Alternativni rok sastav čiji su članovi ključne figure muzičke subkulture kod nas je od onih koji u pauzama između dve svirke najviše nedostaje.

Ne propustite kuriozitet, jedan od najvažnijih gitarskih bendova regiona, Veliki Prezir, održaće koncert u subotu 16. marta u novosadskom Brick baru. Početak je u 21h a cena ulaznice je 500 dinara, na dan koncerta cena će biti 600 dinara.