Zagrebački bend Tyger Lamb, koji je potpuno zasluženo osvojio drugo mesto na poslednjem, desetom izdanju Demofesta, objavio je album prvenac pod nazivom “Born Into This”!

Vicešampioni najvećeg festivala demo bendova u ovom delu Evrope na taj način su pokazali da stručni žiri bio potpuno u pravu kada je odlučio da dodeli nagradu ovoj neobičnoj četvorki, jer je reč o zaista sjajnom materijalu.

“Zvijer s dušom tigra u koži janjeta”, kako vole reći za sebe, rođena je u jednoj zagrebačkoj garaži, u zimu 2016. godine, njihov zvuk krasi psihodelični koktel bluza, surfa, soula i daba, a čine ga Martina (vokal), Antonelo (bas gitara), Bruno (gitara) i Ivan (bubnjevi).

“Born Into This” je producirao Dalibor Pavičić iz kultnog sastava Bambi Molesters, a objavio ga je Dirty Old Empire. Album je snimao Neven Marinac, dok je za master bio zadužen Filip Vidović. Iza omota stoji Božidar Katić, a grafički ga je oblikovao Darko Kujundžić.

Inače, albumu su prethodili singlovi “The Others” i “Dirty Water”, a Tyger Lamb su odlučili da vam ih daju na poklon sa ostalim pesmama sa izdanja, pa tako “Born Into This” možete preuzeti besplatno sa njihove zvanične BandCamp stranice.

Album takođe najavljuje nastup grupe Tyger Lamb u Vintage klubu, tj. na istom mestu na kojem su prošle godine odsvirali svoj prvi zagrebački koncert. Koncert će biti održan 3. maja, a pružiće publici uvid u razvojni put benda koji je doveo do izdanja “Born Into This”.

Tokom leta će ih moći čuti publika na Demofestu, INmusic festivalu, a zatim i na festivalu Europavox, koji se održava u srcu Francuske. Tyger Lamb će na Demofestu nastupiti u petak 20. jula, u sklopu revijalnih nastupa druge festivalske večeri.

Podsećamo, na konkurs 11. Demofesta, koji će uz pokroviteljstvo Banjalučke pivare i podršku UNESCO-a biti održan od 19. do 21. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, prijavilo se 458 bendova iz Srbije, Hrvatske, BiH, Slovenije, Makedonije i Crne Gore.

Foto: Marina Uzelac