Legendarni Partibrejkers objavili su pre četiri dana, 08. novembra, snimak uživo pesme “Noćas u gradu” kao prigodni video spot i radijski singl uoči slavljeničkog koncerta povodom tri decenije postojanja benda 29. novembra u maloj dvorani Spensa u Novom Sadu.

“Svetlo na publiku!”, slikovito se frontmen Zoran Kostić-Cane zahvaljuje posetiocima na vatrenoj podršci u krcatoj beogradskoj Hali sportova, gde je spot “Noćas u gradu” snimljen ove godine na prvom u nizu velikih koncerata Brejkersa povodom jubileja.

Spot “Noćas u gradu” dokumentuje fantastičnu atmosferu koja je vladala 3. marta u Hali sportova pred preko 5.000 posetilaca, i (uobičajeno) moćno zvučno izdanje Brejkersa, koji su nastupili u petočlanoj formaciji. Canetu, gitaristi Nebojši Antonijeviću-Antonu, basisti Zlatku Veljoviću-Lakiju i bubnjaru Darku Kurjaku pridružio se kao pojačanje gitarista Velikog prezira Robert Telčer.

Nakon novosadskog koncerta 29. novembra u Spensu (gde su im predgrupa beogradski pank rokeri Dža ili bu), Partibrejkers će jubilej, kao jedan od najbitnijih sastava regionalnog rokenrola, obeležiti i 8. decembra u zagrebačkoj Tvornici.

Ulaznica za veliku rođendansku žurku Partibrejkersa u Novom Sadu košta 800 dinara u pretprodaji na blagajni Spensa, kao i preko mreže Eventima, dok će na dan koncerta koštati 1.000 dinara.

“Sviramo 29. novembra u malom Spensu, znači Spensiću, za narode i narodnosti, da ih trgnemo iz njihove pokorenosti. Dolazimo da se vidimo sa našom publikom. Mi smo u Novom Sadu od ’83. godine. Ne postoji prostor u Novom Sadu a da mi nismo svirali. Dugo smo ovde, imamo našu publiku, prijatelje, drugove i drugarice. Dolazimo da proslavimo sa Novosađanima naš praznik. Nadam se da će ih puno doći da se proveseli sa nama. Daćemo sve od sebe. Kao i uvek”, poručuje Cane.

[youtube= http://www.youtube.com/watch?v=4skXSwp3og4]

 

Izvor: Long Play

Foto: Nemanja Đorđević

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.