PODELI

Multimedia Music Vas poziva na promociju novog albuma Kvarteta Vlade Maričića, pod nazivom “Rain Dance” (LIVE), na kome trubu svira jedan od najboljih džez trubača današnjice, gospodin Brian Lynch, iz Sjedinjenih Država.

Promocija, uz prigodan program i razgovor sa autorom će se održati 17. aprila u UK “Stari Grad”, Kapetan Mišina 6a. Beograd, u klavir Holu Arsena Dedića, (bivši Parobrod) sa početkom u 18:00 časova.

Album “Rain Dance Live” je nastao nakon dugogodišnjeg istraživanja Vladimira Maričića u pravcu spajanja različitih muzičkih tradicija džeza i tradicionalne muzika Srbije i Balkana. Rezultat ovog istraživanja je muzika u kojoj je autor zadržao jazz koncept, ali je, u jednoj meri, promenio izvođacki rečnik uključivši lestvice zastupljene u tradicionalnoj muzici Srbije i Balkana u jezik improvizacije.

Željenom kosmopolitskom zvuku ove muzike mnogo je doprineo specijalni gost, gosp. Brian Lynch, jedan od najboljih jazz trubača današnjice, koji je svojim bogatim izrazom pojasnio značenje prožimanja različitih muzickih kultura.

Materijal za ovaj CD je snimljen na koncertu ovog benda u oktobru 2016.god. prilikom nastupa na 32. Beogradskom jazz festivalu.