Za njih kažu da su verovatno najbolji mladi bend u Hrvatskoj, Vlasta Popić, punk-noise-pop trio iz Varaždina nastao krajem 2007. godine, i tek osnovana grupa TI, osvežavajući psihodelični elektro pop duo iz Beograda, sviraju zajedno u streljani/klubu Gun Club, u petak 26. aprila sa početkom u 22 h.

Žanrovske odrednice shvatiti s rezervom jer su tu samo da probaju nemoguće – da smeste u fioku zvuk ova dva benda.

Vlaste su odsvirale preko sto koncerata u regionu po čemu su među najvrednijim ,,malim” bendovima, a to je takođe ostavilo traga i na uvežbanost i zvuk pa sada sa tim iskustvom, sigurnošću i ubedlivošću zvuče bolje nego ikad.

Ti je nova grupa dva beogradska Makedonca, Ilija Duni i Trajče Nikolovski upoznali su se u BIGZ-u prošlo leto i nakon gašenja Ilijinog matičnog benda Petrol, osnivaju Ti, gde Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok obojica pevaju.

I ako različiti u intezitetu, broju, energiji i zvuku, sličnost ova dva benda pre svega je u melodičnosti njihovih pesama koje obuzimaju i teško izlaze iz ušiju kada jednom uđu. Sve to uspevaju bez potezanja za lakim notama i patetičnim tekstovima, već težim putem, uz osobenost svog zvuka i izraza.

Cena karte za ovo veče je 300 dinara.

 Virvel_poster

Dan kasnije, nakon nekoliko intimnih koncerata u manjim prestoničkim klubovima, Virvel se vraća na scenu Gun Cluba, u subotu 27. aprila.

Grupa Virvel je sa zvukom počela da ekperimentiše 1999. godine i od tada gotovo stidljivo ,,plove“ domaćim muzičkim nebom, ipak stameno i vrlo uticajno, gradeći solidnu bazu fanova koji ih prate i danas. Ni 14 godina kasnije niko se nije usudio da definiše žanr u kojem se Virvel kreće.

Iako se grubo rečeno svrstavaju u posto-rock, na prvo, drugo pa i stoto slušanje dolaz i se do zaključka da je svrstavanje Virvela u bilo koji muzički pravac nezahvalno, ograničajavuće i nedovoljno istinito – Virvel pripada sopstvenom žanru. U to najbolje mogu da se uvere posetioci njihovih ,,živih“ nastupa koji svakom izvedenom pesmom publiku upoznaju sa sasvim novim, paralelnim svetom, čulnijim i emotivnijim.

Virvel priprema i novi singl koji će uskoro predstaviti publici, a posetioci Gun Cluba će neke od novih pesama biti u prilici da čuju u subotu 27. aprila.

Karte po pretprodajnoj ceni od 400 dinara mogu da se kupe u kafeu Šikarica, Skadarska 22, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 600 dinara.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.