PODELI

Ovogodišnje druženje na Vršačkom jezeru, na već tradicionalnom Wind rock festu, biće od 28.7. do 31.7.2022. godine. Novina ove godine je ta dafestival traje dan duže. Publika će sada umesto tradiocinalnog kotlića (koji je premešten u drugi termin ), imati priliku da uživa u još jednom rokenrol danu.

Četvrtak i dalje ostaje namenjem mladim i neafirmisanim bendovima, koji će imati priliku kroz sada već tradicionalni „Wind rock Up“, predstave publici, takmiče se, a i promovišu svoju muziku i bend. Za ovogodišnje izdanje „Wind rock Up“ prijavilo se 36 bendova, od kojih je publika glasanjem na Facebook stranici festivala izabrala 6, koji će se takmičiti u finalu 28.7.2022.

Pored toga, organizator je izabrao još dva benda koji će se priključiti finalnom takmičenju. Čast da se predstave i upoznaju sa svojom muzikom imaće bendovi: Majmunsko ostrvo (Žabalj), Jevadh (Novi Sad), Kalibar (Zemun), Rulja INC (Lazarevac), Sample Text (Pančevo) i Aurum (Kragujevac).

Organizacija festivala je svojim glasovima odlučila da priliku u finalu da bendovima Izgubizmo (Bijeljina) i Neke Face (Zrenjanin). Naravno, kao i prethodne godine pobednika će birati stručni žiri, sastavljen od najboljih ljudi R’n’R scene. Kao i prethodne godine, organizatori zadržavaju praksu da se četvrkom predstavi bend koji je počeo od nule i svojim radom, trudom i zalaganjem ostvario velike rezultate na sceni. Ove godine to će biti Nemi pesnik – još jedan od bendova koji je za kratko vreme uspeo da osvoji publiku pesmom „Koliko si luda“, koju su slušaoci “dvestadvojke” izabrali za “Hit godine 2020“.

Petak kao početak vikenda imaju čast da otvore Sara Džesika Panker, prošlogodišnji pobednici publike “Wind rock up” takmičenja. Pored njih, zvuk irske muzike, pravu energiju,kao i velike hitove, u Vršac donose Ortodox Celts. Uz njih tu su i Jorgovani. Kao hedlajneri petka publika će imati prilike da uživa uz legende R’n’R-a, 42 godine na sceni, jedan od bendova koji je bio začetnik novog talasa, Električni Orgazam. Čast da zatvore drugi festivalski dan, imaće cover bend iz Pančeva –  Rajko i živi zid.

Subota otvara bend Jurka iz Čačka, pobednici prošlogodišnjeg izdanja “Wind rock up”. Takođe nastupiće Ničim Izazvan, bend koji je za kratko vreme osvojio publiku i muzičke liste svojim hitovima, a koji ove godine slavi desetogodišnjicu postojanja benda. Tu je i uvek energična i prijateljska ekipa iz Pančeva,koja razdrma jezero – Iskaz. Hedlajner subote, dugo traženi bend na ovom festivalu je punk-folk welness atrakcija- Brkovi. Subotu zatvara još jedan cover bend, poznat publici sa prošlog festivala Zona Katastrofe iz Novog Sada.

Za sve ljude kojima tri dana dobre svirke nije dovoljan, tu je i četvrti festivalski dan. Program otvara Beogradski  hard rock sastav Steel. Pored njih tu su i pobednici  drugog Headlinerovog Mobil demo festa,i pobednici Bunt Rok festivala, bend Sanitarium. Ovoj ekipi bendova, pridružuje se još jedan novosadski punk rock bend – Neprijatelj Prelazi Zeku, koji će predstaviti svoje hitove i ujedno predstojeći četvrti studijski album.  Nastupaće i Seljačka Buna, još jedan od bendova koji su mnogi želeli da čuju na ovom festivalu.

U pratećem programu, pored već tradicionalnog predstavljanja muzičkih škola, ponovo će biti organizoivana berza ploča, Rock Kvizalica, i još puno drugih sadržaja.

Za sve Vas koje želite da se i pored dobre muzike,opustite uz prijatnu atmosferu i rashladite u Vršačkom jezeru, organizatori su priremili i kamp. Potrebno je samo da se javite porukom u inbox Facebook stranice, i rezervišete svoje mesto. Požurite broj mesta u udobnoj hladovini jezera je ograničen.