Beogradska grupa Xanax objavila je video spot za novi singl “Realnost”. Pesmu je producirao Radan Đorđević-Rahmanee. Video je režirao Miroslav Savić, kameru potpisuje Kosta Martinović, a video montažu Nebojša Simeunović. Ovo je četvrti singl po redu sa predstojećeg albuma.

Osim novog singla, Xanax su objavili još tri pesme koje su ranije bile radijski i/ili video singlovi, a sve ih možete preslušati na soundcloud stranici benda: https://soundcloud.com/xanax

Uskoro se očekuje i koncertna promocija singla. Xanax će nastupiti: 20. novembra u Crnoj kući­ Novi Sad, 18. decembra 2015. godine u Domu Omladine u okviru manifestacije PSY Fair i 19. februara u Božidarcu.

Novosadski koncert počinje u 21.30, cena karte je 250 dinara, a kao lokalna podrška nastupiće bendovi dreDDup i CPR.

Xanax je beogradski bend koji je koncertno aktivan od 2009. Bend je u maju mesecu 2012. izdao svoj debi album pod nazivom “Ispod Površine”. Pesme Xanax-a obuhvataju širok spektar muzičkih stilova od psihodeličnog zvuka obogaćenog elektronskim uticajima do no wave disco-punk pesama plesnog karaktera. Neuobičajena postava benda koju čine dve analogne klavijature (Juno 106 i Korg), violončelo, bubanj i vokal doprinose karakterističnom zvuku benda.

Njihov singl ‘Svetli dan’ našao se na top listi MTV Adrije. Više nedelja je bio na listi zagrebačkog radija 101 i radio 8080online. Singl “Reč iz filma” ponovio je uspeh prethodnog i našao se na svim relevantnim top listama, kao i na listi top 50 najboljih singova 2013.

https://www.youtube.com/watch?v=kwh1YC83iaU

dreDDup je massacre industrial bend iz Novog Sada. Aktivni su od 1997. i jedni su od pionira ovog zvuka u Srbiji. Iako ne vole žanrovske etikete, svoj zvuk nazivaju kao mešavinu industrial rock i demonic electronic big beat muzike. dreDDup iza sebe ima 6 studijskih albuma koji su izdavani kako u Srbiji, tako i u inostranstvu (USA, Japan, Francuska, Engleska, Poljska…). Tokom godina radili su na projektima vezanim za film i pozorište a njihovi solo nastupi takođe imaju multimedijalnu strukturu. Jedni su od retkih domaćih bendova koji je imao nekoliko Evropskih turneja i sarađivao sa velikim imenima iz industrial rock scene. Delili su binu sa velikanima scene poput: The Prodigy, Laibach, Marilyn Manson, Skrillex, Toy Dolls, Deathstars… Njihovi nastupi su okarakterisani kao energični, opasni i ispunjeni elementima teatra. Trenutno rade na svom novom albumu.

CPR je najmlađi punk bend iz Novog Sad čiji se zvuk zasniva na starom punk-rock zvuku sa idejama problematike modernog doba. Bend je nastao u novembru 2013. godine posle niza projekata gde su ostala 3 člana Cipo, Peđa i Rista od čega je i nastao naziv CPR, a posle dosta izmena planova i pozicija u bendu ostali su članovi Nikola Stojkov, Predrag Đorđević-Peđa i NIkola Risteski-Rista. Proseg godina u bendu je ’98 godiste a bend je poznat po tome da bez razvrata, sekti, šutki i 3 litre rakije ne započinje svirku!

Foto: Miroslav Savić