Foto: Miljan Miletić

Poslednjih meseci članovi grupe ZAA, kao u transu, u kruševačkom studiju “Košnica“, kuju svoj četvrti studijski album, tempiran da se pred publikom pojavi na jesen 2018.

Promotivna tema, odabrana da otvori čitavo novo poglavlje u radu benda (uz široj javnosti premijerno predstavljanje Anđele Ilić, novog glasa grupe ZAA), pesma “Closer” još jedno je vrsno producentsko ostvarenje suosnivača i klavijaturiste grupe Zorana Vasića.

Putem zvaničnog ZAA Youtube kanala emitovana je i video verzija ovog singla, snimljena u znamenitom smederevskopalanačkom “Punk Rock Cafe”-u. Kompletan autor ekranizacije pesme “Closer” je Darko Riot.

“Blizina ljubavi ne mora uvek za sobom da povuče sreću (zaljubljenih). Nepredvidivost ljubavnog odnosa je doživotna tema i inspiracija, tako da se učimo do samog ‘kraja’. Muzika je takođe ljubav, koja nas spaja i drži na okupu. Ali i ona se menja odražavajući naš puls, koji ovih dana brže i jače udara. Ritam je funk, duša je soul, priča je blues. ZAA igra, pleše i skače! Izvolite drugari, oderite cipele o podijum za slobodu, mislim igru” – izjavio je povodom početka novog kreativnog poduhvata Toma Ilić, bas gitarista benda.

Nakon premijere singla “Closer” sledi i serija aprilskih ZAA live nastupa:

13.4. Feedback, Niš

14.4. Tesla Bar, Leskovac

27.4. Pub Lazino tele, Novi Sad

28.4. Zappa barka, Beograd

ZAA su: Anđela Ilić – vokal, Ivan Đokić – gitara, Tomislav Ilić – bas gitara, Zlatko Petković – bubanj, Zoran Vasić – klavijature, Nikola Stanojević – trombon i Borivoje Đorđević – saksofon.