PODELI

U nedelju, 1. decembra, u novosadskom klubu dom b-612 nastupaće trio Zašto Kafka? i DJ Jazzysad.

Ovaj nesvakidašnji trio ovom prilikom odsviraće numere sa svog debitantskog albuma “Zašto Kafka?” objavljenog 2017.godine (Metropolis Music) i najaviti predstojeći album “1000 Zašto Kafka? 1000 Zato Kafka!” novim numerama koje će se naći na tom albumu.

Kao specijalni gost i prijatelj benda uvod u nesvakidašnju večer će praviti DJ Jazzysad. Ulaz: donacija.

Zašto Kafka?

Muzika koju bend stvara za sada nije dobila žanrovsku odrednicu sem da je instrumentalna muzika u pitanju. Bend je uspeo naći spoj od fripovskog King Crimson-a do modernog J Dilla-e. Klasična forma pesme nije neophodna da bi bend kroz sebi svojstven zvuk ispričao svoju priču. Ta priča uvek na kraju rečenice nosi znak pitanja?

Trio Zašto Kafka? su :

Marko Panić – gitara
Ljubiša Milošević – bubanj
Siniša Hadži-Antić – bas gitara

DJ Jazzysad

Jazzysad je student dizajna i produkcije zvuka na prestižnom Tehničkom univerzitetu u Gracu i čest je gost svetskih DJ klubova koji neguju vinil kulturu. Od 2014. je fokusiran na nu jazz, acid jazz i jam sesije sa bendovima.


Od juna 2017. host je radio-emisije Jazzysad na beogradskom Jammonite radiju, gde prezentuje regionalna džez izdanja i promoviše regionalnu džez scenu. Stvara pod uticajem soul, jazz, boogie, hip hop, trip hop, brazilian i broken beat zvuka.  Prvi put nastupa uživo u Novom Sadu izvodeći svoju autorsku muziku.

Foto: promo