Konteh – Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi koje organizuje studentsko udruženje EESTEC održaće se u utorak i sredu, 21. i 22. marta 2023. godine u holu Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Ove godine, na 16. Kontehu, studentima će se predstaviti preko 35 najuspešnijih kompanija sa naših prostora, iz oblasti inženjeringa.

“Studenti svih godina i svih smerova su dobrodošli a na Sajmu će moći da se raspitaju i saznaju nešto više o stručnim praksama i zaposlenju u kompanijama koje im se dopadaju! A svaki student ima svoju omiljenu kompaniju! A ako i nema, sigurno će je steći na Kontehu!’’, poručuju iz EESTEC-a.

Organizatori ohrabruju studente da se nikako ne ustručavaju da bilo kojoj kompaniji postave bilo kakvo pitanje. Kompanije su tu zbog studenata a studenti su tu zbog kompanija.

Tokom dva dana Sajma, posetioce očekuje niz kvalitetnih predavanja, radionica i simulacija razogovora za posao a detaljnije informacije nalaze se na instagram stranici Sajma, a biće i nagradna igra, veliki broj poklona, ali i mnogo zabave za koju će biti zadužena GAME & NGO zona u kojoj će studenti moći da se druže, igraju društvene igre, opuste i zabave.

Iz udruženja studenata koje organizuje Sajam, savetuju da studenti pripreme svoj CV koji već sada mogu ostaviti na na sajtu www.konteh.org. CV bazi imaće pristup sve kompanije učesnice a studenti koji ostave svoju biografiju, mogu očekivati poziv za posao ili stručnu praksu! Osim toga, na sajtu su navedene i sve kompanije koje stižu na FTN.