Nakon uspešna prva dva ciklusa Zavod za eksperimentalni zvuk u saradnji s udrugom JazzArt u sklopu petog ZG Jam-a (Zagreb Jazz Appreciation Month) predstavlja još dva koncerta u aprilu u zagrebačkom klubu KSET.

Sonic Diptych koncert će održati 23. aprila, a sledećeg dana biće održan free jazz jam session.

Sonic Diptych su Ivan Kapec- gitara i Borko Rupena- bubnjevi. Ovaj projekt izrastao je iz želje za traženjem nekih posve novih i drugačijih zvukova i soničnih slika. Instrumentalni asketizam električne gitare i akustičnog bubnja stvara neposredno i trećeg, prikrivenog člana banda – tišinu ili sonični vakum. Balansirajući između čiste ekspresije, tišine, forme, emocija i tempa, ovaj se dinamični duo često prepušta neistraženom i nepoznatome. Ulaz se otvara u 20h, koncert počinje u 21h, a ulaznice možete kupiti na ulazu po ceni od 10kn. Studentima je ulaz besplatan uz člansku kartu KSET-a.

Free jazz jam session biće održan dan kasnije, 24. Aprila, a od 21h nastupaće: Grga Savić – sax, Pavle Jovanović – gitara, Joe Kaplowitz- hammond i Bojan Krhlanko – bubnjevi. Svi koji žele slobodni su pridružiti im se u improvizaciji. Ulaz se otvara u 20h, ulaznice možete kupiti na ulazu po ceni od 10 kn. Svim muzičarima (onima koji dođu sa svojim instrumentom) ulaz je besplatan, ulaz je takođe besplatan svim studentima uz članske karte KSET-a.