Kultni sastav na čelu sa Tozom Rabasom pripremio je novi studijski album, koji najavljuju singlom “Samo pravo” u kome gostuje Petar Janjatović, poznati muzički novinar.

Zvoncekova bilježnica privela je kraju rad na novom albumu naziva “Beš muziku uz koju ne može da se igra”, prvi od 1998. godine kada je objavljeno izdanje “Gavrilov princip”.

Album je sniman u kragujevačkom studiju Češnjak kod Vuje.

“Planiramo da vrlo brzo izađe, možda kroz mesec dana, u izdanju naših izdavačkih kuća Neprijatelj prelazi rijeku i Besplatan pregled na VMA records”, kaže Toza Rabasa, lider Bilježnice, koji je novi album definisao u svom stilu kao austrougarsko-peruansko-šumadijsko disco-punk razbivanje, dodavši da je ovo njihov najzreliji album.

U najavnoj numeri albuma, “Samo pravo”, učešće je uzeo i Petar Janjatović, a na pitanje kako je došlo do ove saradnje Toza je rekao: “Prošlog leta smo se našli u Kragujevcu na jednom festivalu i jeli pileća krilca kod Vuje, popili koje pivo i iz zezanja predložili da i on nešto izjavi za dnevnik. Posle četrnaestog pilećeg krilca odlučio je da propeva”.

Pesma “Samo pravo” može se besplatno preuzeti ovde.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.