PODELI

Novi Sad je prepun kvalitetnih koncerata i svirki večeras. Svirka u Crnom Biku (Trg mladenaca 8) jedna je od onih koju ne bi trebalo da propustite. Beogradski bend “357” je garancija da će veče u ovom novosadskom klubu biti odlično.

Početak je u 22h a karte možete kupiti na ulazu u klub po ceni od 400 dinara.

Srpski rock sastav “357” osnovao je u maju 1996godine. Nikola Hadži-Nikolić. Bend je počeo sa radom 1996. godine u klubu „Magnum“, gde su svirali svake srede obrade bendova  Rage against the machine, Faith No More, Nirvana, Primus, Red Hot Chilli Pappers, Rolling Stones itd. “357” je počeo da radi svoje pesme pod uticajem hard rocka, ska punk-а, reggae-а, folka i kombinacija drugih žanrova u njihovoj muzici zbog kojih su postali „crossover“ bend. Ušli su u studio u novembru 1996. i izdali svoj prvi album „Pianissimo“ za izdavačku kuću „City Records“. Pesme su pisane na srpskom ali i na engleskom jeziku. Bend čine dve trube, klavijature, dve gitare, bubanj, bas gitara i vokal.

Posle prvog spota za pesmu „Cigane“ i velikog broja odličnih svirki, bend je ponovo ušao u studio 1999. godine. Izdali su drugi po redu album „Domaći zadatak“, mesec dana pre bombardovanja Srbije. Godine 2001. izdali su treći album „Trip at  7“, а 2003. i album „Iz gazda Žikine kuhinje“. U martu 2005. predstavili su se publici sa (LIVE) albumom „Made in Serbia“. 2007. godine, zaokružili su svoj rad dug 11 godina sa  „Najbolje od 357“-plus hit pesma „Jedna je Srbija“ koju je izdala jedna od tada vodećih izdavačkih kuća na Balkanu – „KOMUNA“. U septembru 2007. године Komuna & 357 su izdali album „QRČENJE“(„Magični kvadrat“). Početkom oktobra 2008. bend je ušao u studio i počeo sa izradom šestog studijskog albuma pod imenom “Najtraženiji”. On se u izdanju PGP-RTS-а, našao u prodaji početkom 2009. godine.

Zbog čestih provokativnih angažovanih tekstova “357” је zapostavljen od strane medija. 2011. godine bend 12. novembra pravi koncert u Moskvi. Ove, 2012. godine, “357” objavljuje još dve nove studijske pesme. Reč je o pesmi “A Song For The And Of The World”(postoje i verzija na srpskom Pesma Za Kraj Sveta ) i obradi pesme „Noćas mi srce pati“ Tome Zdravkovića koja bi trebala biti soundtrack za biografski film o legendarnom pevaču kafanske muzike.

Bend čine: Nikola Hadži-Nikolić, Stefan Tasić, Darko Minić, Nebojša Potkonjak, Radivoje Stefanović, Nebojša Čanković, Ignjat Milićević i Luka Jelisavčić.

http://www.youtube.com/watch?v=creKMTIbW0I

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=creKMTIbW0I]

Foto: Nemanja Đorđević

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.