PODELI

Novim singlom “Salonac” beogradski sastav Artan Lili nedvosmisleno kritikuje apatiju u koju je društvo u Srbiji zapalo. Energična pop nojz četvorka daje britki i jasni presek i situacije u kojoj se mladi danas nalaze.https://www.youtube.com/watch?v=U5W59mM5j5Q

Tematiku nove pesme najbolje objašnjava frontmen grupe Bojan Slačala: “Svako od nas ima nešto što ga zaboli, ali izgleda ništa ne zaboli toliko kao kritika sopstvenih redova. To nije ni prijatno ni jednostavno, ali je neophodno činiti. Izgleda je visok stepen identifikacije sa ovom tematikom, što je samo pokazatelj da smo dirnuli u srž problema. A kao što dobro znate, naša umetnička dužnost je da reagujemo i utičemo pozitivno na rešavanje problema, što uvek rado činimo obzirom na nužnost, bez obzira na posledice“.

Režija video spota “Salonac” još jednom je poverena Miodragu Cicoviću, a nova pesma grupe  Artan Lili naći će se na njihovom albumu “New Deal”, koji se očekuje do kraja godine u izdanju diskografske kuće Lampshade Media.

Artan Lili  koncertne aktivnosti tokom ovog meseca započinju 11. maja koncertom u Nišu, dok su 12. i 13. maja u Skoplju i Kumanovu.  Festivalsku sezonu otvaraju 20. maja u Subotici, a već 21. su učesnici na Beer Fest-u u Zagrebu, kao i 27. maja na “Sea Star” festivalu u Umagu.

Foto: Remix Press arhiva