PODELI

Nakon što su svoj nastup na ovogodišnjem INmusic festivalu potvrdili Arctic Monkeys, Iggy and the Stooges i NOFX, sada im se pridružuje i Bloc Party.

Britanskim indie rockerima, čija se muzika uglavnom povezuje s bendovima poput The Cure, Joy Division, Sonic Youth ili Radiohead, ovo će biti prvi nastup u Hrvatskoj.

Iako su osnovani još 1999. godine, Bloc Party su dugo eksperimentirali s imenom benda. Konačnu su odluku doneli 2003. godine kada su snažno i odlučno krenuli u osvajanje muzičkog sveta. Pevač Kele Okereke priliku je dočekao na koncertu Franz Ferdinanda gde je frontmenu Alexu Kapranosu i DJ-u britanskog radija BBC Radio 1 Steveu Lamacqu dao demo snimak „She’s hearing voices“. Podrška nije izostala. Pesma je ubrzo proglašena genijalnom, pa su momci 2005. godine izdali debitantski album „Silent Alarm“ koji je u Velikoj Britaniji doživeo veliki uspeh.

NME ga je proglasio indie albumom godine, a singlovi „Banquet“, „Helicopter“ i „Pioneers“ dospeli su na liste najslušanijih singlova. Dosad su ukupno izdali četiri albuma. Uz pomenuti debi tu su i „A Weekend in the City“ iz 2007. godine, „Intimacy“ iz 2008. i dugoočekivani „Four“ koji je svetlo dana ugledao prošle godine.

Ulaznice za INmusic festival 2013 u prodaji su u Tisak media centrima po ceni od 349 kuna, a sve studente i srednjoškolce podsećamo da još samo do ponedjeljka 25. februara mogu iskoristiti popust pri kupovini ulaznice i istu nabaviti za samo 299 kuna.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.