PODELI

Povodom uspešnog završetka prvog kruga takmičenja Belgrade Demo Festa na kojem je nastupilo preko 60 bendova iz cele Srbije, večeras, u subotu 29. marta u klubu Blue Moon održaće se četvrtfinalna promo žurka na kojoj će nastupiti dvoje finalista BDFL 2013 grupe Sivi i Meda Vuk i Sandokan, i kao gosti festivala Hrabri krojač i tu će se saopštiti raspored daljih nastupa BDFL 2014.

MEDA VUK I SANDOKAN je bend moderne rok orijentacije kome mnogi predviđaju uspešnu karijeru i koji je prošle godine izabran od strane organizatora Belgrade Beer Festa da nastupi na ovoj najvećoj manifestaciji u ovom delu Evrope. Vredno rade na prvom albumu, a ovom prilikom predstaviće svoje autorske numere uz nekoliko obrada poznatih izvođača.

Pančevačko-beogradski sastav SIVI potpisao je ugovor sa izdavačkom kućom Multimedia Music nakon uspešnog učešća u finalu BDFL 2013. Pesme sa debitanskog izdanja, uključujući i numeru “Jedno” koja se našla na nekoliko relevantnih top listi u zemlji, sviraće uživo u subotu u Blue Moonu, a zvuk im se može okarakterisati kao indie rock ili kako to oni vole da kažu romantic grunge.

Kao gostujući sastav festivala nastupiće grupa HRABRI KROJAČ iz Beograda. Nekoliko singlova ovog sastava uveliko se vrte na radio stanicama u celom regionu, a bend priprema nove pesme koje će se naći na studijskom prvencu čiji je izlazak planiran na jesen ove godine.

Tokom večeri biće saopšten i raspored nastupa bendova u četvrtfinalu BDFL 2014 koje će se održati 8., 9., 10., 15. 16. i 17. aprila u klubu Danguba. Za dalje takmičenje se glasovima publike i žirija kvalifikovalo sledećih 37 bendova:

SNB (Novi Sad), Huti Ota Tre (Zaječar), Drugo lice (Beograd), Kiza Bluza bend (Zaječar/Beograd), Ubrzo Potom (Užice), Johnny Almost (Novi Sad), Cruellas (Beograd), Silent (Lazarevac), HiQulus (Novi Sad), Free House Painters (Lazarevac), Haos (Novi Sad), Vis Novi Dan (Zaječar), Iznebuh (Beograd), Dilema (Beograd), Drnch (Novi Sad), Bite (Vršac), ZeroKills (Petrovac na Mlavi), Subjektivni Sud (Beograd), Gnjile (Beograd), Honey Rider (Niš), Microwave (Vršac), PMS (Beograd), Persona non grata (Zaječar) Oko Alefa (Beograd), Kora (Beograd) , Aurium (Beograd), Limbo (Niš), The Bite (Beograd), Sinor (Aranđelovac), Witch1 (Beograd) , Strah od Džeki Čena (Gornji Milanovac), Santos Brothers (Bačka Palanka), Zvučni zid (Beograd), Cassidys Brewery (Beograd), Quarterbuzz (Beograd), Shuffle (Aranđelovac), D Zoo (Subotica)

Žurka u subotu počinje u 22h a ulaz za novinare, goste i sve članove takmičarskih bendova je besplatan, dok će za publiku biti 150 din.