PODELI
Hit predstava Čikaške perverzije, u kojima igraju Dragan Gagi Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đorđević, do kraja zime biće izvedena još samo 10. marta u Pozorištu mladih u Novom Sadu, i 14. i 15. marta u Domu omladine Beograda!

Ulaznica košta 1.200 dinara na blagajni Doma omladine Beograda, odnosno preko mreže Eventim. Za Novi Sad karte će biti u prodaji uskoro preko Gigstix-a, odnosno u knjižari “Mala velika knjiga” u holu Pozoriša mladih.

“Čikaške perverzije”, koje se polako ali sigurno bliže 600. izvođenju, uživaju neverovatan uspeh ( i dalje se traži ulaznica više) jer, smatra Pujić, duhovito tretiraju univerzalnu temu muško-ženskih odnosa, ljubavi i prijateljstva, uz nastojanje glumaca da predstava “nikad ne bude odigrana dva puta na isti način”.

“Izazov nam je naći inspiraciju da uvek nešto bude drugačije, da se ne ponovi prethodna predstava. To je velika vrednost ‘Čikaških perverzija’ – nema dve iste predstave, uvek ima puno novina. I uspevali smo do sada da to bude sa velikim nadahnućem. Stvarno se zaigramo, i mi i publika”, objašnjava Pujić.

Kao jedan od improvizatorskih vrhunaca predstave do sada je slovila uvrnuta priča o kralju Faruku, a Pujić otkriva da Jovanović poslednjih nekoliko puta izvodi “nešto sasvim novo”, tokom već ionako urnebesne završne scene na plaži.

“Gagi je toliko duhovit da je izuzetno teško ne nasmejati se pored njega. Prošli put nisam izdržala. Igor veoma često ne izdrži scene sa Gagijem, ja se trudim da me i Olga ne nasmeje. To sve pokazuje koliko uživamo tokom izvođenja. Najveći dar je igra koju smo dobili tom predstavom. I kad čuješ smeh publike. Lepo i zdravo je kad nekom ulepšaš dva sata života. Predstava tako ostavlja utisak plemenite misije”, ističe Pujić.

U “Čikaškim perverzijama” improvizacije su stvar nadahnuća i spontanosti, kao što je to bio i slučaj sa gostovanjem svetski proslavljenog tenisera Novaka Đokovića u februaru prošle godine u Beogradu.

“Novak je odavno veliki fan predstave, gledao ju je više puta. Bio je doveo svoju suprugu Jelenu da je pogleda, i onda smo mu spontano predložili da dođe sutradan i pojavi se sa nama na pozornici. Rekao je: ‘Javiću’. Tada nismo znali da li će da se pojaviti ili ne. Na kraju je ipak došao, i stvarno nas je prijatno iznenadio”, priseća se Pujić.

Djokovic i Cikaske perverzije
“Čikaške perverzije” rađene po motivima drame čuvenog Dejvida Memeta “Seksualne perverzije u Čikagu”, premijerno su izvedene 9. marta 1993. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu. Jovanović je 2005. godine, usled zasićenja, odlučio da prekine sa igranjem predstave. Ipak, nenadano se vratio “Perverzijama” u jesen 2015. godine.

“Kad je prvi put čitao tekst Dragan se naglas smejao, a to se retko događa. Kad je stao na štikle i ušao u zvoncarama videla sam da je to to! Mislim da je u Barni njegova životna uloga u pozorištu. Ipak, budućnost ‘Čikaških perverzija’ je neizvesna. Volela bih da traju što duže, ali Gagi određuje njihovu budućnost. Kad njemu to opet ne bude više radost i dođe do zasićenja, samo će reći dosta”, otkriva Pujić.