PODELI

Uz velikane kao što su The Black Keys, Pixies, MGMT, The Fratellis, Flogging Molly i mnoge druge izvođače koji će nastupiti na ovogodišnjem INmusic festivalu, zasviraće i domaće snage, dva zagrebačka benda: Gatuzo i S3ngs.

Gatuzo je dinamičan zagrebački rock dvojac (Damir Trkulja Šiljo – gitara i vokal, Goran Martinjak – bubanj). U današnjoj minimalističkoj postavi rade od početka 2004. godine. Svoj neuobičajeni muzički stil i način sviranja nazivaju eksplozivni rock koji krase sirovost, originalnost i podsvesna zavisnost o bluzu.

Godine 2007. izdaju album Noge/ruke/glave za koji su nagrađeni nagradom Status 2007. HGU-a za najbolji mladi rock bend, te Porinom za najbolji alternativni rock album 2007. godine. Krajem 2009. godine, Gatuzo izdaje svoj drugi album pod nazivom “!”, za kojeg je dobio izvrsne kritike od renomiranih kritičara, a treći album naziva “Gdje idemo” iz 2013. godine okarakterisan je kao njihovo najzrelije i najbolje izdanje do sada.

S3ngs su rock’n’roll bend iz Zagreba koncertno aktivan na nacionaloj i regionalnoj sceni od kraja 2006. godine, a njihovi muzički uticaji podrazumevaju rock, brit pop, punk, yupunk-rock, indie…Do sada su obišli celu regiju odsviravši stotinjak koncerata, uključujući INmusic festival 2007. i 2010. godine, zatim dvorana Mladosti Rijeka, svirali su kao predgrupa Hladnom pivu u Areni Zagreb i kao predgrupa Manu Chao La Ventura u zagrebačkom Domu sportova. Rad su započeli još 2007. godine u studiju sa dva EP snimka: “Gledam Balkan sa balkona” (2007) i “S čim da te lupim?” (2009). Na jesen 2010. godine izlazi debi album “Moderno trijezan”, službeno izdan za nezavisnu etiketu OSA Media. Album je hvaljen i izrazito dobro prihvaćen sa strane kritike kao i publike, a 2013. izlazi i drugi album „Costa S3ngsia“.

Osim do sada najavljenog programa, već drugu godinu za redom INmusic festival u saradnji s Ožujskim pivom organizuje takmičenje Zasviraj sa Žujom čiji pobjednik dobija jedinstvenu priliku da nastupi na ovogodišnjem INmusic festivalu. Pobednik će imati priliku da svira na binama gde će zasvirati velika imena svetske scene kao što su The Black Keys, Pixies, MGMT, The Fratellis, Flogging Molly i mnogi drugi…

Ulaznice za INmusic festival mogu se kupiti u Tisak Media centrima širom Hrvatske i u Dirty Old Shopu u Zagrebu, putem Tisak Media Webshopa i putem službene stranice festivala inmusicfestival.com po ceni od 299 kuna.