PODELI

Gotik metal grupa Evolucija objavila je drugi studijski album pod nazivom „Igra počinje“ kao i novi video singl za pesmu „Nisam za tebe ja“.

“Igra počinje” se pojavila u fizičkom (CD) i digitalnom formatu pod etiketom Evolucijinog višegodišnjeg izdavača Take It Or Leave It Records. Autori kompletnog materijala su Ilana Marinjes von Arx i Dragiša Marinjes, dok su stihovi delo banjalučkog pesnika Darka Mitrovića. Album je, po najvišim svetskim standardima producirao i gitarski začinio i opčinio slavni Dragan Urošević Uroš (ex Osvajači, Epilog), a “iskovan” je u poznatom kragujevačkom studiju Doma omladine. Za miks pultom komandovao je, čitavom paradom, po znalcima jedan od najboljih metal snimatelja regije Ivan Ilić.

“Veoma se radujemo izlasku albuma i sa velikim nestrpljenjem smo čekali današnji dan. Što se tiče samog materijala, trudili smo se da ponudimo nešto novo na našem tržištu, a da nije na engleskom. Mi apsolutno verujemo u njegovu snagu i volimo da verujemo da ima još podosta onih koji će se naći na našim, pre svega, emotivnim frekvencijama. Slušaoci su željni dobre muzike, zato su bendovi iz ’80. godina još uvek popularni, jer su stvarali prepoznatljivu muziku sa pedigreom. Nije važno šta nam donosi nova tehnologija, ljudi su ostali isti – željni dobre poruke i potpunog predavanja nečijoj kvalitetnoj muzičkoj priči. Trudili smo se da nam muzika bude melodična, da pesme budu stvarne, da ti prilaze bliže kao slušaocu i da prodiru dublje – zato što su realne, nastale iz našeg iskustva”, izjavili su Ilana i Dragiša.

Album je dostupan na digitalnim platformama Deezer i  GooglePlay.

Autor trećeg video singla “Nisam za tebe ja” je Davor Ristić (DigitalArtStudio) uz asistenciju Slobodana Todorovića. Ristić stoji i iza dizajna za luksuzni omot fizičkog izdanja albuma.

Članovi Evolucije:

Ilana Marinjes von Arx – vokal

Dragiša Marinjes – bas gitara

Stevan Miletić – solo gitara

Branimir Kojadinović – ritam gitara

Marko Marković – bubnjevi

Foto: Davor Ristić