PODELI

Festival savremenog plesa “Tanz Platz” održaće se u Novom Sadu u SKCNS Fabrici 15. i 16 septembra. “Tanz Platz” je nova manifestacija koja ima za cilj da predstavi mlade aktere na evropskoj sceni i tendencije u savremenom plesu.

Festival je nastao uz podršku evropske plesne platforme “Aerowaves” čiji je osnovni postulat mladi i nadolazeći plesači i plesačice savremenog plesa, koreografi i koreografkinje i ostali profesionalci koji se bave ovom umetnošću.

Prvo izdanje festivala “Tanz Platz” obeležiće nastup višestruko nagrađivane mlade plesačice i koreografkinje Une Doerti, sa komadom “Lov na nadu” koji je po selekciji mreže “Aerowaves” najbolji plesni komad u Evropi za 2017. godini. Takođe sa regionalne scene iz Hrvatske predstavićemo plesačicu Petru Hrašćanec sa komadom “Anatomija mačke” koji je nastao u saradnji sa koreografkinjom Stanislavom Zec. Ovogodišnje izdanje manifestacije zatvoriće komad pod nazivom “Striptiz” koreografa i plesača iz Španije Perea Faure.

Izvršni producent festivala je Studentski kulturni centar u Novom Sadu. Cena ulaznice 300 dinara po danu festivala. Ulaznice se prodaju na dan festivala u SKCNS Fabrici. SKCNS Fabrika se nalazi na Bulevaru despota Stefana 5.

Festival su podržali mreža Aerowaves, Program Kreativna Evropa Evropske unije, Evropska prestonica kulture Novi Sad, Grad Novi Sad i Ministarstvo kulture i informisanja.