PODELI

U novogodišnjoj emisiji Gruvanje izabrani su najbolji album, spot, bend, najvažniji događaj i najveća nada. 

U kategoriji Najveća nada našli su se: Liga izuzetnih džentlmena, Empathy Soul Project, Grate, Hype i Straight Mickey and the boyz. Grate je proglašen bendom od kojeg ekipa Gruvanja očekuje najviše.

Među Najvažnijim događajima izdvojili su se: Kulpin fest, Belgrade Calling festival, Exit, otvaranje kluba Quarter u Novom Sadu i Warrior’s Dance festival.

Za Najvažniji događaj proglašen je Belgrade Calling festival.

Što se tiče spotova bilo ih je zaista dosta u ovoj godini. U konkurenciji za titulu Najboljeg spota svrstani su: „Paranoja“ benda Grate, „Smile“ benda Stray Dogg, „Sunce“ Marčela i Filtera, „Metronom“ Ludih krawa , a nagradu je dobio bend Feud za spot „Milion milja“ koji je čak i skinut sa youtube kanala zbog svog „eksplicitnog“ sadržaja.

Albuma nije baš bilo mnogo kao spotova, a pobedu je odneo beogradski bend Bolesna štenad za album „Loše Loše“. Ovaj bend bio je prošle godine istaknut kao nova nada i očigledno da Gruvanju dobro ide prognoziranje.

Osim njihovog albuma u konkurenciji su bili i albumi: „Omladinci, kud ste pošli“ Neozbiljnih pesimista, „Cynicism“ takođe somborskog benda Line Out, „Evo je banja“ benda Goribor, „Fire’s never wrong” benda Stray Dogg.

Za Najbolji bend u Srbiji u 2012. godini glasala je publika preko sajta emisije Gruvanje. Najveći broj glasova dobio je bend Neozbiljni pesimisti iz Sombora, a sa izborom se slažu i Gruvadžije. Ovaj bend nezasluženo je ignorisan od većine festivala koji su održani u zemlji tokom godine, a očigledno je da ih publika voli i da želi da ih sluša. S druge strane u toku ove godine ponovo su svirali u regionu, ali i više puta u Poljskoj gde su, izgleda, prihvaćeniji nego u svojoj zemlji. Nadamo se da će im priznanje jedne od retkih i kvalitetnih emisija o muzici značiti i dopreti do uha donosioca odluka :).

Svakako pogledajte snimak emisije jer je bilo zanimljivih gostiju i priča i kao i uvek dobre muzike.

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.