PODELI

Nakon nekoliko meseci Italijani se vraćaju u Novi Sad i večeras će svirati u pabu „Lazino tele“.

Publika će posle šest meseci ponovo imati priliku da uživa u spaghetti funk, jazz, 60’s & 70’s rock muzici iz kuhinje Tommaso Colliva-e.

Za zagrevanje i uvod u provereno dobar provod pobrinuće se Dee Jay Minya Ramone.

Ulaz je besplatan.

Italijanski producent Tommaso Colliva u leto 2007. okuplja ekipu zapaženih studijskih muzičara vođen idejom da formira instrumentalnu postavu koja će svirati muziku inspirisanu temama iz italijanskih krimi filmova iz 60-tih i 70-tih. Jam session koji je trajao skoro neprekidno dva dana u “Omnia B” studiju u Milanu rezultirao je velikim brojem obrada kao i autorskih kompozicija, a producent i idejni tvorac benda bio je siguran da je to ono za čim je tragao par godina unazad. Sasvim prirodan miks više žanrova (funk, jazz, rock, prog-rock), istančan osećaj za improvizacije i savršeno slaganje muzičara potvrdili su da je bend spreman za izlazak iz studija. Sledećih nekoliko meseci Calibro 35 svira po Evropi, a tokom proleća i leta 2008. pune klubove u matičnoj Italiji. Na jesen 2008. objavljuju prvi album koji dobija pozitivne kritike u muzičkoj štampi širom kontinenta.

https://www.youtube.com/watch?v=oEYFdJbBx2c

U decembru iste godine završavaju svoj prvi soundtrack za film “Said” tako što su tokom interne projekcije filma snimali uživo u čuvenom rimskom studiju “Forum” koji je osnovao Ennio Morricone 1969. godine.

2009. osim živih nastupa Calibro 35 snima i singl “Tutta Donna” sa gostujućom pevačicom, Georgeanne Kalweit, koji stiže na prvo mesto italijanske nezavisne radio top liste. Iste godine pišu muziku za američki dokumentarac “Eurocrime!” upravo posvećen filmskom žanru na kojem sastav bazira svoj muzički izraz – italijanskim krimi i policijskim filmovima, te odlaze na uspešnu turneju po SAD, ali i rade na sledećoj ploči.

Početkom 2010. objavljuju novi album “Ritornano Quelli di…Calibro 35″. Bend je gotovo neprekidno na turnejama, a poseban kuriozitet su žive svirke tokom projekcija filmova kao i pojavljivanje par pesama za potrebe holivudskog filma “Red”. U junu u Milanu sviraju kao predgrupa bendu Muse, a album biva licencno objavljen i u Velikoj Britaniji, i u SAD početkom jula meseca.

U januaru 2011. izlazi im kompilacija B strana singlova i neobjavljenog materijala “Rare”. Nakon skoro celogodišnje turneja po Evropi i SAD Calibro 35 u oktobru prihvataju još jedan veliki izazov – sa milanskim simfonijskim orkestrom nastupaju u obradama tema iz italijanskih horor filmova 70-tih u obnovljenom pozorištu Teatro Dal Verme.

Prošlu godinu započeli su izlaskom novog albuma “Ogni riferimento a persone esistenti o a fatti realmente accaduti è puramente casuale”.

Sutra, 2. oktobra, beogradska publika imaće priliku da ih čuje u klubu Gun.