PODELI

U subotu, 21. oktobra na prostoru Kneževog  Arsenala u Čaurnici održaće se veliki slavljenički koncert povodom 35 godina postojanja i rada kultnog  kragujevačkog pank benda KBO!. KBO! je najstariji aktivni kragujevački bend koji punih trideset i pet godina bez prekida svira, stvara i traje, sa istom energijom i dalje snima nove pesme. Koncert u Čaurnici ujedno će biti i promocija novog  albuma “Prosta proza”, dvanaestog po redu studijskog albuma. Paralelno sa novim albumom ovih dana u Nemačkoj je objavljen  album koji sadrži kompilaciju pesama od 1982. do 1989. od kojih mnoge nikad nisu ugledale svetlost dana. Skoro da ne postoji  grad u bivšoj Jugoslaviji  gde nisu svirali, a takođe se mogu pohvaliti i koncertima u mnogim drugim evropskim gradovima.  Karakteristična postava bez basa sa dve gitare i bubnjevima traje punih 35 godina. I broje dalje…

Koncert u Čaurnici obeležiće i susret mlađih i starijih generacija pa kao gosti nastupaju bendovi Six Pack, Ludak u razvoju, Larska, a tu su i prijatelji koji će gostovati na nekim pesmama i dati svoj omaž legendama srpskog panka i njihovoj rođendanskoj svirci: Laza (Čovek bez sluha), Marko (Thimble) i Vuk (Dishumanity).

Ulaznice za koncert mogu se kupiti u prostorijama kragujevačkog Doma omladine u pretprodaji po ceni od 350 RSD. Na dan koncerta karte će se prodavati na ulazu u Čaurnicu po ceni od 500 RSD.

Koncert su pomogli:  Dom omladine Kragujevac, Studentski kulturni centar Kragujevac, Muzički centar Kragujevac  i Megafon Music.