PODELI

Nova pesma kruševačkog sastava, nazvana po bendu, predstavljena je publici, a John Wayne se potrudio da njome objasni zašto petočlani sastav nosi ime proslavljenog glumca. Ovaj promo video ujedno obeležava i početak saradnje benda sa izdavačkom kućom Take It Or Leave It records koja će početkom proleća naredne godine objaviti i njihov album prvenac.

“Svi smo voleli Džon Vejna kao mali”, kaže Miljan Marković, pevač benda. “U nedeljno popodne, odmah posle ‘kaubojaca’, dečurlija iz kraja se okupljala na ulici s opasačem oko struka i maramom oko vrata. Ko je šta imao, bilo je potpuno nevažno, ali je svako želeo da bude opasan i hladnokrvan. Tabali smo se ko će od nas da bude – on, Džon Vejn.”
“Gledajući kaubojske filmove, još kao klinac zaključio sam da su indijanci potlačeni od strane ‘bledolikih’ i da su samo tražili pravdu, pa sam saosećao s njima. Džon je uglavnom glumio bledolike pravednike, te mi je stoga bio drag koliko i ljudi crvene kože”, objasnio je Milan Kropf, gitarista i koautor pesme.

Pesma Džon Vejn snimljena je u beogradskom studiju – StudiYo tokom prvomajskih praznika. U tom krugu sesija sastav je ovekovečio četiri pesme, koje će biti deo albuma „Od svega po malo“, planiranog za početak proleća naredne godine. Nedavno je potpisan i ugovor sa najstarijim srpskim nezavisnim izdavačem – Take It Or Leave It records, a prvi reprezentativni video singl, za naslovnu temu, biće obelodanjen krajem novembra.

Ovo je drugi singl, nakon pesme “Klarina ljuljaška (put u Pendolo)”, koju je John Wayne napravio kao ilustraciju za drugi naučno fantastični roman “Klarina ljuljaška” frontmena grupe Miljana Markovića, objavljen početkom ove godine. On je, što je i logično tvorac i ovog teksta, dok je muziku načinio u sadejstvu sa Milanom i Dejanom.

John Wayne su: Dejan Stanković – klavijature, Milan Kropf – gitara, Marko Petrović – bubanj, Vlada Mladenović – bas gitara, Miljan Marković – glas


.