PODELI

Četvrti po redu Omladinski kantautorski festival će ove godine biti održan od 1. do 8. aprila u Novom Sadu u organizaciji Asocijacije gitarista Vojvodine, uz partnerstvo Kulturnog centra LAB. Program ovogodišnjeg festivala sastoji se od petodnevnih radionica namenjenih mladim kantautorima i DJ-evima, koncerata i takmičenja.

Mlade neafirmisane umetnike će kroz ceo proces stvaranja numera pratiti iskusni mentori u Kulturnom centru LAB i klubu Tunnel. Nakon radionica koje će voditi kompozitor i aranžer Svetozar Nešić, kantautori će, sa pratećim bendom, nastupiti na velikom finalu u četvrtak, 7. aprila u Kulturnom centru LAB, gde će ih ocenjivati članovi žirija koji čine Marko Šelić – Marčelo, Ivana Vuksanović i Vedran Ferizović. Za prva tri mesta obezbeđeno je snimanje pesme u profesionalnom studiju “Do Re Mi”.

DJ-evi će sa svojim numerama nastupiti u Kulturnom centru LAB zajedno sa mentorom radionica – Vladimirom Aćićem.

Festival će početi 01. aprila nastupom novosadskog benda Josip A Lisac u Kulturnom centru Lab, a poslednje večeri nastupiće Marko Šelić Marčelo sa bendom u Domu kulture.

Omladinski kantautorski festival je nastao 2019. godine sa idejom da mlade kantautore i njihova dela prezentuje široj publici. Ove godine pored kantautorske, uvedena je još jedna kategorija – usavršavanje mladih DJ-eva. Cilj festivala je da kroz ovaj projekat doprinesemo vrednovanju autorskih dela neafirmisanih mladih umetnika i jačanju alternativne muzičke scene.