PODELI

Novoosnovani pank bend Raskid 13, koji čini pet pančevačkih iskusnih muzičara, krenuće početkom 2015. godine u promociju svog prvog mini-albuma „Mi imamo bend”.

Prvi zajednički muzički poduhvat nove grupe imaće sedam pesama koje uglavnom govore o ljubavi, pivu i društvu, a biće izvođene i predstavljene širom Srbije.

Na mini-albumu „Mi imamo bend” naći će se numere: „Tebe ne zanima”, „Raspad”, „Skočko 1”, „Rehabilitacija”, „Stoka pijana”, „Gde si sad” i „Skočko 2”. Raskid 13 pripada, kako njegovi članovi sami kažu, bendovima koji izvode „ozbiljni emo pank”, koji je mešavina melodičnog panka i tekstova koji imaju šaljivu notu.

Bend čine Slavko Goatmare Kozomora – vokal, Đorđe Đole Živkov – gitara i vokal, Dušan Svirčev – gitara, Miroslav Džo Ivanović – bas i Slobodan Boba Bugarin – bubnjevi. Momci iz ovog sastava su već imali svoju prvu zajedničku svirku pred publikom, a nastupili su 26. decembra 2014. godine u usijanoj i odličnoj atmosferi u Požarevcu.

Zalaganje grupe Raskid 13 su, između ostalih podržali i poznati muzičari i ljudi sa naše scene. Tako je Zlatko Bardun iz grupe Atheist rap izjavio da je Slavko Kozomora sa Goatmare & The Hellspades podigao sam sebi lestvicu jako visoko, a sa novim bendom ima kapacitet da je nadmaši i da će ova nova petorka na pank sceni biti pravo osveženje u regionu u 2015. godini.

Miki Radojević iz (Six Pack / Čovek bez sluha) je povodom osnivanja novog pank benda rekao da je Raskid 13 jedino pravo osveženje na ovoj jadnoj sceni, koje je strpljivo čekao i potajno mu se nadao, dodavši da su energija, melodija i čitav paket muzičkih začina ono što ovaj bend krasi i čini ga svetlom na kraju tunela kada pričamo o muzici u Srbiji.

Članovi benda Raskid 13 najavljuju 2015. godinu kao godinu u kojoj imaju velike planove i pre svega želju za umrežavanjem sa ostalim sličnim izvođačima. Ideja benda je da u narednih dvanaest meseci akcenat bude na povezivanju sa ostalim velikim i malim pank bendovima, promociji mini-albuma i ono što je najvažnije za fanove – na što više svirki širom Srbije.

Mini-album „Mi imamo bend” nastao je bez uloženog novca, te je i besplatan za download, a članovi benda posebno se zahvaljuju Domu omladine Pančevo na ustupljenom prostoru za snimanje, muzičkoj izdavačkoj kući „Punkthrone Mafia Records”, kao i pojedincima – Mladenu Kašleru za veliku pomoć u snimanju, Aljoši Maleku za sugestistije prilikom miksa i Pali Baši koji je dizajnirao omot prvog albuma.

Muzika, tekst, aranžman i mastering albuma uradio je bend Raskid 13, a miks albuma  Slavko Goatmare Kozomora.

Album je za besplatno preuzimanje postavljen na Dropbox, a može se preslušati i preuzeti i na bandcamp stranici benda.