PODELI

U beogradski oslobođeni Novi bioskop Zvezda dolazi ekipa filma »Brojanje u jesen«  kako bi u ponedeljak, 25. maja  2015. tačno u dvadeset sati izvela i snimila multimedijalnu performiranu agitku  “Grešniku i simbolu za rođendan”. Pre toga, u petak, 22. maja, tačno u podne, pred bioskopom Zvezda na trotoaru ili u samom bioskopu  Marko Brecelj (Plavokosi Izdajnik) izvešće performiranu konferenciju za novinare i zainteresovane pod nazivom » Štafeta starosti«. Na njoj će detaljnije objasniti činjenice i planove značajne za njega lično, ali i za Društvo prijatelja umerenog napretka, kao i za Ustanovu nevladinih udruga omladinskog polja Pohorski bataljon i za minimalistički mjuzikl sa podnaslovom »Dakle u Vršac«.

Kulturnoaktivistički događaji od petka do ponedeljka nisu samo obeležavanje uspomene na istorijsku ličnost i epohu nego i zaključak ovogodišnje Prijateljske ofanzive »Ravnici moga uspeha«. Početak turneje desio se u januaru 2015. u Osijeku a jezgro je bilo, osim u Beogradu, u prostoru Novog Bioskopa Zvezda, još i u nekoliko vojvođanskih gradova.

„Dobrodošli svi(e)! Izričito želimo, da ponedeljak 25.5. u Novi Bioskop Zvezda dođu svi oni(e)) koji su tada ukazali pažnju našim kulturnoagitacijskim naporima. U slučaju lepog vremena događaj će se odigrati na letnjoj sceni. Neće biti obavezani da platite članarinu u tačnom iznosu od 30 dianra kako biste pristupili Transgeneracijskom savezu gluperdi!“, poruka je organizatora.

Program agitke »Grešniku i simbolu«  koja će se održati u ponedeljak 25. maja u tačno 20 sati sastojaće se:

Od Breceljevog  pevanja belačkih duhovnih pesama »Samospjevi« (prvi put sa srpskim natnapisima), od njegovog pevanja i sviranja pesama iz ciklusa »Moje krave muzare«, od  projekcija činova Mekog terorizma koje će komentarisati sam autor kao i snimaka iz zalihe materijala za film »Brojanje u jesen«, potom od  mekoterorističkih aktivnosti i demonstracije mekoterorističkih rekvizita, od radionice aplaudiranja pod nazivom “Zlatno doba”, od obrazovnog programa za  duži život, od međusobnog obdarivanja i druženja, od nastupa  gostiju koji su zasada nepoznati čak i domačinima Marku Brecelju, Arijani M. Brecelj i oslobodiocima bioskopa Zvezda.

Program konferencije za novinare i zainteresovane pod nazivom »Štafeta starosti« u petak, 22. maja 2015. u podne na trotoaru ispred bioskopa Zvezda ili u samom bioskopu sadržaće sledeće stavke:

Monumentalni performans Zlatno doba (premijera za beogradske ulice)

Objašnjenje novog umetničkog imena Marka Brecelja – »Plavokosi Izdajnik«.

Vrlo sažeto naglašavavanje izdavačkih projekta »Cocktail, obilni, vunbacilni«, »Samospevi« i »Parazit u godinama«.

Objašnjenje plana i zaključka Prijateljske ofanzive »Ravnica mog uspeha«.