PODELI

 

Pozorišna predstava nazvana “Amy” govori o životu Amy Winehouse, njenoj karijeri, usponom do slave, nesrećnim ljubavnim vezama, problemima sa narkoticima i alkoholom.

Predstava će biti premijerno izvedena u Danskom kraljevskom teatru u Kopenhagenu 20. januara 2013. godine, a pozorišna trupa “Danish Royal Theatre” u saopštenju navodi da će akcenat biti na “enormnom pritisku koji je ‘senzacionalistička javnost’ stavljala na mladu pevačicu kada se suočila sa problemima”. U predstavi je prikazana i borba pevačice sa zavisnošću od droga i alkohola, kao i njen brak sa Blake Fielder-Civil-om.

Predstavu je napravila grupa od 11 ljudi okupljenih pod imenom “Det roede rum” (Crvena soba), a scenario je sastavljen od materijala prikupljenog kroz intervjue, zahvalne govore, koncerte, novinske članke, televizijska gostovanja, pisma i pesme sa albuma “Frank” i “Back to Black”.

Posle premijere u Danskoj, predstava bi trebalo da bude izvedena i u drugim zemljama, a prva na listi je Velika Britanija.

Amy Winehouse je u svojoj kratkoj karijeri osvojila pet Gremi nagrada. Umrla je u julu 2011. od trovanja alkoholom. Imala je 27 godina. Nakon njene smrti, album “Back to Black” iz 2006. godine. postao je najprodavaniji album 21. veka u Velikoj Britaniji.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=TJAfLE39ZZ8]

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.