PODELI

Rolin Humes je hrvatski pop rock blues bend koji je osnovao Robert James Hudulin, akademski muzičar.

Zanimljivo je da nijedan od četvorice članova benda nije rođeni Riječanin, ali je baš Rijeka bila mesto gde je osnovan bend iako svi žive na različitim adresama.

Ove godine učestvovali su u takmičarskom delu 47. Gitarijade u Zaječaru i tokom svog nastupa izveli su tri numere koje se nalaze na albumu “Rolin Humes welcomes you to the Penultimate Supper 6/8” koji su snimili, ali su još uvek u potrazi za izdavačem te se zvanično vode kao demo bend.

http://www.youtube.com/watch?v=MR8ZLPgg0rk

Iako nisu prošli u finale, ovo učešće sigurno je bilo značajno za Rolin Humes jer je publika u Zaječaru mogla da čuje odlične pesme i fantastični vokal Roberta Hudulina, frontmena benda.

http://www.youtube.com/watch?v=XaE6v8aR2Ro

Snimanje albuma dobili su kao nagradu na takmičenju Ballantines music creation u Zagrebu prošle godine i odmah iskoristili priliku da svoj autorski rad predstave široj javnosti.

Promociju svoje muzike rade putem nastupa na festivalima, klupskim svirkama, kao i putem radio stanica gde je gore pomenuti album doživeo veliki uspeh.

http://www.youtube.com/watch?v=7mSIdPrHRXQ

Bend radi u sastavu: Branko Badanjak (bubanj), Emil Bišćan (bas), Nikola Smiljanić (gitara) i Robert James Hudulin (klavir, vokal).

Pesme sa albuma možete preslušati i na Soundcloud profilu benda, a mi im želimo da što pre uspostave saradnju sa nekom izdavačkom kućom.