PODELI

Kao što smo već najavili pre nekoliko dana, grupa Disciplin A Kitschme ima novi singl koji je postavljen na Deezer i možete ga preslušati besplatno.

Singl “Samo Disciplina” grupa koristi i da predstavi novi instrument – usnu harmoniku, koju svira Igor Djeke, ujedno i novi član Discipline.

– Pri redovnom proveravanju i tumaranju po netu u vezi pominjanja pojma “disciplin a kitschme”, pre dve godine sam naleteo na Igora koji nastupa kao “one-man-band” pod imenom Harp Explosion i koji je na jednom od svojih nastupa zasvirao više nego zanimljivu verziju pesme Discipline kičme, “Da li ti znaš za neki drugi ritam?”. Čeprkajući još malo po njegovom opusu, pomislio sam da bi se on idealno uklopio u ovu grupu, te sam ga tako pre par meseci kontaktirao i evo ga u grupi danas! Inače, ideja o usnoj harmonici u Disciplini nije nova, štaviše, imao sam takve pokušaje i u Engleskoj, kao i ovde, sa nekim ljudima, no, problem sa profesionalnim sviračima usne harmonike je taj što se većina njih bavi uobičajenim, ordinarnim blues ili rock izrazom, tako svira i misli i jednostavno nisu spremni za radikalne poteze i nekonvencionalnu upotrebu tog instrumenta. Igor, koji inače dolazi iz Vinkovaca, potpuno je drugačije orijentisan, ljubitelj je alternativnog zvuka rock muzike i otvoren za eksperimente, tako da mislim da je pred ovakvom postavom grupe puno zanimljive muzike – izjavio je Koja, lider benda.

Samo Disciplina u digitalnom izdanju (Odličan Hrčak), dostupna je za streaming na servisu Deezer. U planu je i specijalno CD singl izdanje o čemu će uskoro biti poznato više informacija.

Pesmu “Samo Disciplina” preslušajte OVDE.