PODELI

U organizaciji književno-izdavačke kuće “Nova Poetika”, 11. juna u 20 časova u beogradskom džez-klubu “Sinnerman”, održaće se promocija romana „Potraga“, autora Nebojše Petkovića. Ovo je prva knjiga iz trilogije koja zajednički nosi naslov “Poslednji Grad”.

Radi se o delu koje bi žanrovski moglo da se svrsta negde između epske i apokaliptične fantastike. Roman opisuje svet koji je posle pola veka od strašnog i devastirajućeg rata vraćen u okvire srednjovekovne, mračne i paganizmom oživljene stvarnosti. Svet u kome se malobrojni “preostali” trude da prežive između surovosti novih gospodara organizovanih u ratničke klanove i onoga što je razaranje ostavilo iza sebe kao svoj zastrašujući nakot. Hrišćani su ponovo prognani i gotovo istrebljeni. No, ne baš sasvim. To je priča o dečaku koji sticajem nesrećnih okolnosti kreće u svoju sudbonosnu potragu. Ona će ga na kraju tog puta potpuno izmeniti i možda doneti poslednju nadu u svetu koji se primiče svome kraju.

O knjizi će tokom večeri zainteresovanim ljubiteljima ovog žanra govoriti autor, kao i recezent knjige Aleksandar Petrović, široj javnosti poznatiji kao Aca Seltik,  frontmen grupe Orthodox Celts. U nastavku večeri za dobru atmosferu pobrinuće se riff’n’roll sastav The Bite, koji uskoro objavljuje novi album “Life”.