PODELI

Nisomnia je prvi put održana 2002. godine. Ova niška manifestacija zamišljena je kao događaj koji će okupljati mlade iz cele Srbije, a verujemo da, osim izvođača, ima i gostiju iz inostranstva. Ovo će biti jedanaesta nesanica u Nišu.

Muzički program će biti održan 07. i 08. septembra na Tvrđavi, a dan ranije 06. septembra u okviru pratećeg programa Vudu Popaj će promovisati svoju knjigu.

Prvog dana festival na glavnoj bini smeštenoj u rovovima Tvrđave nastupaće:

22.00 Nahty

22.40 Robert Tilly and Panorama

23.20 Vudu Popaj

00.00 Magnifico

01.30 Sve Barabe (Ajs Nigrutin, Mikri, Bvana, Timbe i Eufrat).

Na letnjoj pozornici smeštena je DJ bina, a na njoj prve večeri za vas: Grooyah , Lale, Marko Vuković i Enes.

U okviru pratećeg programa biće prikazan film “Mi plačemo iza tamnih naočara” – film o niškoj rok sceni od 90-ih do 2010. godine.

Drugog dana od 22h do ponoći nastupaće četiri benda u takmičarskom delu: Vidon, Foreplay, United Kingdom of Tzarina i Loading. Takođe u ovom delu programa nastupaće i prošlogodišnji pobednik, Suffering’s the price. Navedeni bendovi takmičiće se za nagradu “Veda”.

Od ponoći u revijalnom delu nastupa mostarski bend Zoster, a od jedan sat nakon ponoći na binu izlaze hedlajneri drugog festivalskog dana, Ritam nereda.

Na DJ bini drugog dana su: Kalson , Fugas i Max.

U okviru pratećeg programa biće prikazan dokumentarni film Marka Grujića “Tačno u centar”. Ovaj film premijerno je prikazan na ovogodišnjoj zaječarskoj Gitarijadi, a film je o bendu Zlatni prsti iz Zaječara.

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.