PODELI

U Božidarcu će se u petak 31. maja održati poslednji ovosezonski koncert u okviru serijala Vračar Rocks! na kome će nastupiti najbolji mladi hrvatski reggae bend – Antenat iz Zagreba i dva beogradska benda – Naked i SuperVajB.

Ove sezone na 35 koncertnih večeri u Božidarcu nastupilo je preko 130 bendova iz Srbije i regiona i Vračar Rocks se etablirao kao jedna od najznačajnijih muzičkih manifestacija u Beogradu.

Antenat je bend koji za sobom ima tri veoma uspešna albuma – Subing (2006), Karavana (2008) i Izlet (2011). Posle brojnih koncerata u Hrvatskoj i širom Evrope Antenat će po prvi put nastupiti u Beogradu. Svoju muziku Antenat opisuje kao “Subreggae”. Subreggae kao pojam izmislio je sam bend Antenat, zbog izbjegavanja komplikacija u objašnjavanju kombinacije stilova muzike koju sviraju. U njemu su sadržani različiti uticaji, od reggaea i duba, preko ska i punka, do world-music elemenata, a svaki član benda sa svojim instrumentom pridodaje toj mešavini i nešto svoje.

Naked je bend koji beogradska publika dobro poznaje i koji svojim miksom jazz – funk – folk- rock zvuka uspeva da spoji do skora nespojive muzičke žanrove u nešto autentično što zvuči svetski a potiče sa ovih prostora. Naked su do sada nastupali širom Evrope na nekim od najznačajnijih muzičkih festivala a ovo će im biti već treći nastup u Božidarcu. Na ovom nastupu pored proverenih hitova sa prva dva albuma Naked će izvesti i neke od favorita koje pripremaju za svoje sledeće izdanje.

SuperVajB je beogradski bend koji postoji od 2009. godine i za sobom ima istoimeni album koji je objavljen pre dve godine. Pevač benda koja mnogi znaju kao glumca, Nenad Hadži Maričić muziku svog benda opisuje kao miks svega dobrog u rock muzici u poslednjih dvadeset godina koji je pomogao bendu da stvori svoj autentični zvuk. SuperVajB je prošle jeseni izbacio spot za pesmu “Java il’ san” u kome se pojavljuju poznati glumci – Vuk Kostić, Katarina Radivojević, Sloboda Mićalović, Aleksandar Srećković-Kubura

Ulaznice po simboličnoj ceni od samo 300 dinara mogu se nabaviti u prodavnici Felix u tržnom centru Sremska, a na ulazu na koncert karta će koštati 500 dinara.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.