PODELI

Posle poslednjih koncerata koje je Goribor održao u Srbiji, bend je imao zapaženi nastup u londonskom klubu „100“ koji je organizovala agencija Blue Pilot.

O ovom nastupu, novom spotu za pesmu „Ljubavi moja“ i kakve planove imaju za proleće 2013. godine razgovarali smo sa gitaristom benda GoriborŽeljkom Ljubićem Pitijem.

 

 

Remix: Nakon koncerta u Novom Sadu i Beogradu koji su održani u septembru, najavili ste „koncertni raspust“ do proleća ove godine. Ipak, bili ste u Londonu u novembru. Da li ste zadovoljni svojim gostovanjem tamo?

Piti: Pa da, to je i bilo u planu. Odradimo koncert u Londonu, pa na odmor. Mi nismo puno pričali o tome jer nismo bili sigurni da li će biti sve u redu sa vizama.

Što se tiče samog koncerta,u pitanju je bio festival. Sviralo je više bendova. Nastup je trajao nešto više od pola sata. Planiramo zajedno sa agencijom Blue Pilot da uradimo još par koncerata u Londonu i okolini na proleće. Ovog puta će to biti samostalni koncerti.

Remix: Prošle godine Goribor je objavio dupli album „Evo je banja“. Snimljena su i dva spota. Kakvi su vam planovi za dalje? Hoćete li nastaviti sa promocijom ovog albuma ili nam spremate i neke nove pesme?

Piti: Hm, to je dobro pitanje. Sa jedne strane album je skoro izašao i možemo nastaviti sa promocijom i tokom ove godine. Sa druge strane mislimo da bi ipak trebalo raditi na novim stvarima. Skoro sam se čuo sa našim producentom Edijem Cukerićem i on misli da bi uskoro trebali da se nađemo u studiju.

Remix: Spot za pesmu „Ljubavi moja“ prilično je smelo urađen. Nisam primetila da se našao na nekoj top listi ili mi je možda promaklo. Da li je ideja bila vaša ili režisera Nenada Ćosića?

Piti: Kada je izašao spot za „ Burle“ niko od nas nije bio zadovoljan. Jednostavno nismo želeli takav spot, ali nismo mogli mnogo da utičemo jer je spot rađen u Zagrebu od strane naše diskografske kuće. Ne kažem da je spot loš, ali je rađen na brzinu i to se vidi. Sa druge strane taj spot nam je napravio jako dobru reklamu, bio je zastupljen na svim listama kod nas i u regionu..Sa novim spotom stvari su ispale drugačije, znali smo da će biti tako. Nenad je nazvao i rekao nam da je završio spot za pesmu koju je on izabrao i nama se to dopalo. On je i krivac zašto smo izabrali taj singl koji i nije baš radio friendly. Ipak treba sačekati malo, spot je tek izašao, možda se pojavi negde…Sve zavisi od slobode medija.

Remix: Premijerom ovog spota ostali ste u kontaktu sa svojom publikom. Kako provodite vreme tokom pauze, imate li probe s vremena na vreme?

Piti: Na žalost ne. Svako je otišao na svoju stranu. Dogovor je da se nađemo u februaru i krenemo gde smo stali. Meni je trenutno preokupacija škola muzike koju vodim sa prijateljem u Nišu.

Remix: Koji vaš koncert ili festivalski nastup iz 2012. godine bi izdvojio kao najupečatljivije i najbolje izdanje Goribora?

Piti: Verovatno Searock festival u Kotoru. Zbog odlične organizacije i fenomenalne publike…Bilo je još dobrih koncerata, puno smo svirali…

Remix: Tokom brojnih nastupa imali ste priliku da upoznate dosta mladih bendova, novih nada naše i regionalne scene. Koji bendovi su, po tebi, oni s kojima bi rado ponovo delio binu i ove godine?

Piti: Šta znam. Ima puno dobrih bendova. Dopada mi se Basheskia, Mlijeko,Rebel star, Straight Mickey…

Remix: Da li bi našim čitaocima preporučio neki od najavljenih većih događaja u 2013. godini kao koncert koji ne bi trebalo da propuste?

Piti: Svakako Depeche Mode na Ušću..Nadam se da ću ih gledati ovog puta.

Remix: Hvala ti na izdvojenom vremenu. Želimo tebi i celom bendu sve najbolje u ovoj godini, da budete kreativni i uspešni na svim poljima.

Piti: Hvala, takodje…long live Remix Press!

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.