Nedelja je, 22. oktobar. Sunce nas je napustilo, neka kiša se sprema, ali sprema se i grmljavina u novosadskom klubu The Quarter sledeće subote, 28. oktobra. Da, ukapirali ste – ostalo je još tačno šest dana do velikog novosadskog koncerta Mortal Kombata.

A juče, 21. oktobra, momci iz benda su spakovali akustične gitare, kahon i mikrofon, seli u auto i došli na zakazano druženje u prijatnom i, prema mom neskromnom mišljenju, najlepšem ambijentu koji postoji u Novom Sadu, Shamrock baru.

Već oko 17h Shamrock je bio pun, atmosfera vesela, posetioci su mogli da razgovaraju sa bendom, fotografišu se sa njima, ali i sa Miletom Kekinom iz Hladnog piva i grupom Orthodox Celts koji su takođe bili tu.

Mortal Kombat juče je prvi put predstavio svoje pesme u akustičnoj verziji. Imali su i duhovit pristup sopstvenoj promociji, a prilikom pozdravljanja pomenutih kolega muzičara Kriki je rekao da su im “platili vozne karte” da dođu kod njih na svirku. Publika je istinski uživala, horski pevala i smejala se na šale koje je frontmen govorio između pesama. Gitarista Srđan Ranisavljević juče je slavio rođendan te je i taj momenat obeležen aplauzom.

Privukli su pažnju i prolaznika koji su kroz prozor zagledali kakva je to svirka u terminu koji nije uobičajen za Shamrock. Osmesi na njihovim licima potvrđuju da je ova promocija bila zaista jedan lep gest benda kojim su omogućili fanovima iz Novog Sada da ih upoznaju na drugačiji način u neformalnoj atmosferi. Nakon ove lude žurke u popodnevnim časovima, preselili smo se svi na Oktoberfest da slušamo Hladno pivo i Orthodox Celts.

mk1

Sve u svemu, bila je to jedna jako lepa uvertira u koncert koji sledi u subotu, 28. oktobra, u klubu The Quarter na kojem će zajedno sa njima, kao podrška, nastupati i bend NBG. A na “ekskurziju” sa bendovima krenuće i fanovi iz Beograda organizovanim autobuskim prevozom.

Ulaznice se mogu i dalje nabaviti u baru Shamrock, radnji Mungos, radnji Felix (TC Sremska, Beograd) i na svim Gigstix prodajnim mestima po pretprodajnoj ceni od 600 dinara. Na dan koncerta koštaće 800 dinara.

Tekst i foto: Ivana Jovanović