Veoma lep gest benda Atlantida je da svojim slušaocima za novogodišnje i božićne praznike poklone svoj poslednji album „Na krilima..“ objavljen još prvog jula 2011. godine, povodom nastupa sa velikanima svetske hard rock i heavy metal scene, bendovima Whitesnake i Judas Priest.

U suštini, dobar hard rock/heavy metal bend, sa povremenim tugaljivim delovima, koji su na pragu patetike.

Album je odlična celina i od početka do kraja zvuči kao jedna pesma, ne znam da li je to dobro ili loše.

Previše je anđela, suza, pogleda, tišine i to je dokaz da je album usmeren najviše ženskoj publici, po mom mišljenju, maloletnoj. Sa druge strane, solidna je produkcija, a spisak gostiju na albumu je pozamašan i za svaku pohvalu. Na albumu su gostovali Dean Clea (Osmi Putnik), Vladimir Ružičić Kebač (Neverne Bebe), Emir Hot (pobednik Guitar Hero UK 2005. i jedan od najboljih gitarista sa ovih prostora), klavijaturista Maestro Mistheria (Bruce Dickinson, Rob Rock), Stefan Kovačević (Forever Storm).

Svakako moram pohvaliti bubnjarske deonice u nekoliko pesama, a izdvojio bih svakako „Ikarov let“ (malo podseća na Iron Maiden, zar ne?) kao definitivno najbolju i najkompleksniju pesmu sa malo drugačijom tematikom od ostatka albuma. Tu su još i pesme „Utopija“ i „Noć i dan“, dok bih ostale pesme svrstao u „Poslednji dah bih da dam, samo da mogu da znam…“ Osvajači kategoriju, što, opet, nije nužno loše, ali jednostavno ne prija mom senzibilitetu, pogotovo ne ako na albumu od deset pesama ima više od tri pesme tog tipa.

Sve u svemu, album koji će zadovoljiti Atlantidinu publiku, ali po mom mišljenju, tekstovi moraju malo da iskoče iz klišea žrtvovanja za ljubav i romantike jer je muzički deo previše dobar da bi se unizio takvim trivilajnostima.

Spisak pesama:

1. Praštanje

2. Utopija

3. Noć ili dan

4. Uspon i pad

5. Zauvek

6. Ikarov let

7. Na krilima plavog anđela

8. Za nas

9. Vrela stvar, ti i ja

10. Sve se ponavlja

Ocena: 6 (šest)

Autor: Stefan Nedeljković

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.