Momčilo Bajagić Bajaga snimio je sa beogradskim bluzerima Point Blank i gitaristom Yu grupe Dragim Jelićem singl “Kad mesec prospe rekom srebra sjaj”.

Stihove pesme “Kad mesec prospe rekom srebra sjaj” napisao je Bajaga, dok je autor muzike frontmen Point Blanka Dragoljub Crnčević Crnke. 

“Znam godinama Crnketa. Point Blank je svirao kao gost na našem ‘kišnom’ koncertu na Tašmajdanu 1985. godine. Veliko mi je zadovoljstvo i što solo svira Dragi Jelić, legendarni gitarista Yu grupe i moj idol iz mladosti. On je to odsvirao u ‘slowhand’ fazonu koji jako volim”, ističe Bajaga.

Do saradnje je došlo na poziv gitariste i pevača Crnčevića. Point Blank je dugo pripremao i pre nekoliko dana objavio dvostruki CD album “Guitarology – Back To the Roots/Gitarologija – Povratak korenima” (PGP RTS) na kome je 15 autorskih pesama snimljeno u dve verzije – na engleskom i srpskom jeziku.   

Pored Bajage i Jelića, na albumu gostuju kao pevači Vlada Džet, Dejan Cukić, Đule Van Gog, Bora Đorđević, Zoran Kostić Cane, Dado Topić… kao i gitaristi Duda Bezuha, Josip Boček, Vedran Božić, Vlatko Stefanovski, Džindžer Božinović

“Slučajno sam sreo Crnketa i rekao mi je da rade ovaj neobičan album. Ponudio mi je da biram dve pesme. Odabrao sam ovu za koju sam brzo napisao stihove i otpevao je. Drago mi je da su se svi ti ljudi odazvali da učestvuju na ovom interesantnom albumu”, kaže Bajaga.

Prema njegovim rečima, “Kad mesec prospe rekom srebra sjaj” se sada pojavljuje kao jutjub singl kao svojevrstan prednovogodišnji poklon fanovima, i to u drugačijem miksu o odnosu na tu pesmu na CD-u.