PODELI

Nakon godina provedenih u Švajcarskoj gotik metal bend Evolucija je svoj novi glavni štab uspostavio u Ćupriji, iz koje nam ove jeseni stiže i njihovo prvo medijsko oglašavanje.

Premijerni video singl „Letim“ silazi sa njihovog drugog studijskog albuma „Igra počinje“.

Pesma „Letim“, kao i čitav materijal za novo izdanje, koje će se tokom decembra pojaviti na etiketi Take It Or Leave It records, snimljeni su u kragujevačkom studiju Doma omladine.

Za produkciju je, kao i za aranžmane, pored članova grupe Evolucija zaslužan Dragan Urošević Uroš, dok je snimatelj i koproducent bio Ivan Ilić Ćili. Na albumu pored Uroša i Ćilija gostuju i sviraju i pevaju i Predrag Pavlović i Vojin Ratković (Epilog).

Videospot “Letim” je delo reditelja i montažera Davora Ristića i snimatelja Bojana Biočanina (DigitalArtStudio) i stvaran je u apokaliptičnom prostoru nekada nadaleko čuvene ćuprijske Fabrike šećera. Njen današnji izgled očit je primer sa koliko nemara postupamo prema svojim elementarnim životnim resursima – zemljom i hranom.

Dragiša Marinjes, osnivač i lider grupe ovako opisuje svoja razmišljanja na temu aktuelnog singla: “Čitav album je kao jedan operski komad, sastavljen od više priča, koje čine jednu celinu. To su ljubavne priče, kroz koje svako od nas prolazi, neko manje a neko više… Neki su već prošli, a neki su na početku. Svako od nas se može pronaći u nekoj od pesama ili priča, neko se može pronaći u svakoj… Raspored pesama je takav da je nekome Letim na početku, drugome na sredini, a onom trećem na kraju. Tema pesme je izlazak iz mraka na svetlost – kada naiđe prava osoba i pokaze nam put i pretvori nam noć u dan”.

Neobična je i činjenica da je frontwoman Evolucije, Ilana Marinjes von Arx, rođena Švajcarkinja koja je čitav album, na tekstove banjalučkog pesnika Darka Mitrovića, otpevala na savršenom srpskom jeziku.