PODELI

Pesma “Bad Side” sa albuma „Cats VS Dogs“ je drugi video singl benda Short Reports. Spot reprezentuje unutrašnju borbu sa lošom stranom koju svi mi vučemo za sobom.
Za kameru je bio zadužen Nemanja, gitarista benda, teži deo posla tj. glumu iznela je Nikolette, bubnjarka, a montažu i kolor korekciju su uradili zajedno.

Posle nagrade koju je bend osvojio na požarevačkoj „Majskoj gitarijadi“, prvog mesta po odluci članova žirija i publike, Short Reports su održali prvi online solistički koncert u Domu B612 u Novom Sadu, koji će se kasnije pojaviti u editovanom obliku na YouTube kanalu benda.
Tokom godine pored objavljivanja prvog albuma „Cats VS Dogs“, bend planira da snimi još nekoliko spotova i uporedo se nalazi u studiju Down There u Beogradu gde snima svoj drugi album.

Bend Short Reports je nastao u oktobru 2019. u Novom Sadu. Formiran je od strane Feher Nikolete (bubnjevi) i Velimirović Nemanje (gitara i glas). Nikolete i Nemanja su se upoznali u aprilu iste godine i nakon par meseci zajedničkog života se javila ideja o formiranju rock duo-a, gde dva instrumenta kroz minimalistički pristup ritmu i ekspresivan pristup melodijama i tekstu, prave zvučnu sliku i emociju koju njih dvoje nose u sebi. Tekstovi koji su na Engleskom jeziku se bave većinom univerzalnim temama o kojima uglavnom ljudi ne vole da pričaju, koje nisu svakodnevne, iako su deo svakodnevnice svakog čoveka. Takodje u instrumentalnom smislu, Niki i Nemanja konstruišu komplementarne ritmove i melodije bez osvrta na muzičku teoriju i sa potrebom ka istraživanju mogućnosti bubnja, gitare i vokala gde su efekti i dodatna pomoćna tehnička sredstva u minimalnoj upotrebi. Pesme su u kratkoj formi bez nepotrebnih delova sa direktnim tekstovima.

Foto: King studio