Energični trio, Keni nije mrtav, objavio je novi singl sa albuma koji su spremili za ovu godinu. Keniji, jedan od koncertno najaktivnijih bendova u zemlji, u susret povratku nastupa i otvaranju ivent industrije fanovima moderne gitarske muzike će se predstaviti singlom “Samodisciplina”.

“Sve planove oko singlova i albuma smo promenili, isčekujući koncerte. Situacija je takva da konačno možemo da kažemo da će album izaći tokom godine, i da ćemo opet svirati svuda gde je to moguće. Od 18.juna tu je Samodisciplina, u susret prvim koncertima posle više od godinu dana, Izuzetno se radujemo tome”, poručuju iz benda.

Keni nije mrtav je specifično isprofilisani moderni punk bend, sa raznim pop elementima, pesmama koje ljude pokreću na igru i tekstovima koji opisuju svakodnevnice jedne generacije. “Samodisciplina” je spoj modernog synth zvuka i energičnog gitarskog zvuka koji Keniji isporučuju sa bine.

Singl izlazi u susret prvim koncertima u 2021. godine. 24. juna, u četvrtak, Keni nije mrtav nastupa na Arsenal festu, a 25. juna otvaraju devetu sezonu serijala “Koncerti na zidiću”, na Platiou Milana Mladenovića ispred beogradskog Doma omladine.

“Pozivamo vas da nam se pridružite na Platou, da zajedno proslavimo povratak koncerata i izlazak nove pesme. Ako ste u prilici, ne propustite Arsenal fest, biće sjajno”, kažu članovi benda.