Jedna od lokacija na kojoj će Fondacija Novi Sad 2021 proslaviti doček 7526. godine je i Kulturni centar Novog Sada, institucija u kojoj se već šest godina održava Festival Poezika koji promoviše interkulturni dijalog u regionu kroz muziku i umetnost. Zahvaljujući zajedničkoj viziji, da je Novi Sad grad istinske interkulturalnosti, ostvarena je saradnja Fondacije Novi Sad 2021 i Festivala Poezika. Ovom prilikom publiku će moći da čuje dva izuzetna koncerta 13. januara u noći dočeka 7256. godine.

U Kulturnom centru Novog Sada (Katolička porta 5), u klubu Tribina mladih, 13. januara od 23 časa nastupiće dve trenutno najaktuelnije kantautorke iz regiona, Sara Renar (Zagreb, Hrvatska) i Ana Ćurčin (Beograd, Srbija). Ulaz je slobodan.
Sara Renar je mlada regionalna zvezda, do sada je objavila 3 studijska albuma “Djeca”, “Jesen” i “Tišina”, kao i konceptualno uživo odsvirano studijsko ostvarenje “Gđe povlačiš crtu”. Osvojila je prestižnu nagradu Porin, 2015. za EP “Jesen”. Njen treći studijski album pod imenom “Tišina” je proglašen izdanjem godine u brojnim medijima i nominovan je za nagradu IMPALA – Evropski album godine. Sara je pored toga što je postala ljubimica publike poznata i po tome što je jako cenjena u krugu kolega koji je često pozivaju kao posebnu gošću na svojim koncertima poput Darka Rundeka i Zorana Predina.

Ana Ćurčin je kantautorka rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi, a koja poslednjih godina živi i radi u Beogradu. Njena muzika je nežna, tiha i melodična, ritmična, leluja kroz indi-rok i folk i komunicira sa ambijentom i bluzom. Ana aktivno svira od decembra 2012. godine, nastupa samostalno ili sa bendom, a njenu muziku publika je mogla da čuje u Srbiji, regionu i širom Evrope. Učestvovala je na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i na festivalu MENT u Ljubljani. Početkom 2015. godine otvorila je novu sezonu koncerata u legendarnom Studiju 6 Radio Beograda i predstavila publici novi bend . U januaru 2016. godine Ana Ćurčin objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom ”Sketches of Belonging”. Veliku pažnju javnosti Ana Ćurčin izazvala je saradnjom s tradicionalnim Ansamblom Kolo i pesmom Lastavice, lasto, koja je objavljena krajem leta prošle godine.