Kao uvertira za 2021. godinu kada će Novi Sad postati Evropska prestonica kulture, Fondacija Novi Sad 2021 počinje sa građenjem kapaciteta dočeka Dve Nove godine, kao budućih termina svečanog otvaranja i zatvaranja godine kad će Novi Sad poneti titulu.

U subotu, 13. januara dočekaćemo 7526. godinu na više od 21 kultne lokacije među kojima su kulturna, administrativna, poslovna i obrazovna zdanja, kao i ugostiteljski objekti, a izvođači najrazličitijih žanrova nastupiće na potpuno neočekivanim mestima.

Marčelo i Napeti Quintet nastupaće u Gerila baru, a pre njih nastupaće i novosadski bend Mutant Urban Dance Ansambl. Broj mesta je ograničen, a ulaznice po promo ceni su planule. Trenutna cena ulaznica iznosi 700 dinara.

Protekle dve godine Marčelo aktivno promoviše “Napet šou”, jedinstvenu multimedijalnu zbirku savremene poezije i analitičnih i toplih ljudskih priča o svetu koji nas okružuje. Za koncertno predstavljanje zbirke (koja je prodata u više od 12.000 primeraka), Marčela prati Napeti Quintet, sastav u kome se nalaze istaknuti pripadnici domaće jazz scene. Marčelo se nalazi u periodu kada nijedan izazov ne predstavlja nepremostivu prepreku i njegov koncert će biti još jedna prilika da se na delu proveri koliko je sazreo jedan od najvećih regionalnih autora.