PODELI

Kao uvertira za 2021. godinu kada će Novi Sad postati Evropska prestonica kulture, Fondacija Novi Sad 2021 počinje sa građenjem kapaciteta dočeka Dve Nove godine, kao budućih termina svečanog otvaranja i zatvaranja godine kad će Novi Sad poneti titulu.

U subotu, 13. januara dočekaćemo 7526. godinu na više od 21 kultne lokacije među kojima su kulturna, administrativna, poslovna i obrazovna zdanja, kao i ugostiteljski objekti, a izvođači najrazličitijih žanrova nastupiće na potpuno neočekivanim mestima.

Marčelo i Napeti Quintet nastupaće u Gerila baru, a pre njih nastupaće i novosadski bend Mutant Urban Dance Ansambl. Broj mesta je ograničen, a ulaznice po promo ceni su planule. Trenutna cena ulaznica iznosi 700 dinara.

Protekle dve godine Marčelo aktivno promoviše “Napet šou”, jedinstvenu multimedijalnu zbirku savremene poezije i analitičnih i toplih ljudskih priča o svetu koji nas okružuje. Za koncertno predstavljanje zbirke (koja je prodata u više od 12.000 primeraka), Marčela prati Napeti Quintet, sastav u kome se nalaze istaknuti pripadnici domaće jazz scene. Marčelo se nalazi u periodu kada nijedan izazov ne predstavlja nepremostivu prepreku i njegov koncert će biti još jedna prilika da se na delu proveri koliko je sazreo jedan od najvećih regionalnih autora.